Poyraz mesajında şu ifadelere yer verdi: “Kooperatifler dünya genelinde ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmanın önemli araçlarından biridir. Kooperatifçiliğin bu vizyonu bizim medeniyetimizdeki yardımlaşma ve dayanışma anlayışının temel felsefesi ile birebir örtüşmektedir. Çünkü kooperatifçilikte yardımlaşma, paylaşma ve birlikten güç alma vardır. Yani kooperatifçilik tıpkı ahilik ve imece gibi özünü bu topraklardan alan geleneksel kurumların bugünkü halidir. Kooperatifçilik birlik ve yardımlaşma ruhudur. Bu açıdan bakıldığında Tarım Kredi Kooperatifleri; 150 yılı aşkın tecrübesi ile ortaklarına ve tüm üreticilere hizmet amacını vazife edinen, çiftçilerimize tarımsal girdi ve hizmet temin eden güzide bir kuruluştur.

Bugün Türki Cumhuriyetler başta olmak üzere birçok ülkeden yetkililer, üretimden pazarlamaya kadar tüm tarımsal faaliyetlerdeki öncü çalışmalarıyla diğer kooperatiflere de örnek olan kurumumuzla temasa geçmekte ve kendi ülkelerinde bizim teşkilatımıza benzer bir yapı oluşturabilmek için danışmanlık ve bilgi talep etmektedir.

Kurumumuz ortak ihtiyaçlarını karşılamayı, emek ve ürünlerini değerlendirmeyi kendisine vazife edinmiştir. Bu yolda Merkez Birliği, bölge müdürlükleri, kooperatif ve iştiraklerden oluşan Tarım Kredi ailesi olarak üreticilere ve ortaklara daha iyi nasıl hizmet götürüleceğinin arayışı içindeyiz. Asıl hedefimiz kar değil, ortağımız olan çiftçilerin menfaatini yükseltmektir. Teşkilatımızın kooperatifçilik sektörünün geliştirilmesi yönündeki gayretleri bundan sonra da artarak devam ederken, uluslararası alanda da ülke kooperatifçiliğin sesi ve gücü olma yönünde daha aktif olacağımızı hatırlatırken, 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü'nü kutlar tüm üreticiler için bereketli bir yıl olmasını dilerim.”