ÖZEL HABER / 1 milyon 100 bin çiftçinin ortağı olduğu Tarım Kredi Kooperatifleri, yeni Genel Müdürü'nü bekliyor. Türkiye'nin en eski, en yaygın ve en çok ortaklı kooperatifi olan Tarım Kredi, 1,5 aydır Genel Müdürsüz yönetiliyor. Genel müdür atamasında sürecin uzaması, kurumda başı boşluğu artırırken, işleri de durma noktasına getirdi.

47 GÜNDÜR ATAMA BEKLENİYOR!

Eski Genel Müdür İrfan Güvendi'nin görevden alınmasının üzerinden tam 1.5 ay geçti. Güvendi'nin görevden ayrılmasıyla birlikte yeni genel müdürün de kısa süre içinde atanacağı bekleniyordu. Ancak aradan 1.5 ay geçmesine rağmen genel müdür bir türlü atanamadı. İrfan Güvendi'nin yanısıra, karar alma noktasında önemli görevleri bulunan 3 genel müdür yardımcısı da görevden alınmıştı.

YÖNETİM KURULU YARIN TOPLANIYOR

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği'nin yönetim kurulu toplantısı 28-29 Mart'ta yapılacak. Bu hafta yapılacak yönetim kurulu toplantısı hayati önem taşıyor. Genel müdür atamasının bu yönetim kurulu toplantısında yapılması yönünde genel bir beklenti var. Ancak genel müdürün bu yönetim kurulu toplantısında da atanmayacağı iddia ediliyor. Bu iddiayı dillendirenler, genel müdür isminin henüz netleşmemesini gerekçe gösteriyorlar.

ESKİ MİLLETVEKİLİ Mİ YOKSA BÜROKRAT MI ATANACAK?

1.5 aylık süreçte Tarım Kredi Genel Müdürü olarak birçok isim gündeme geldi. Ancak sürecin en sonunda, 'siyasi kimliği olan bir isim mi' yoksa 'bürokrat bir isim mi' konusunda kitlendiği kaydediliyor. Bu konuda da en üst düzeylerde iki ismin tartışıldığı ifade ediliyor.

BU HAFTA DA ATANMAZSA YÖNETİM KRİZİ BÜYÜYECEK!

Genel müdürün bu hafta da atanmayıp sürecin uzaması durumunda zaten zor bir süreç geçiren Tarım Kredi'deki işleri iyice içinden çıkılmaz hale getirecek.

TARIM KREDİ EN VERİMLİ AYLARINI GENEL MÜDÜRSÜZ GEÇİRİYOR!

Çiftçiye hizmet konusunda, Ocak-Şubat-Mart ve Nisan ayları Tarım Kredi için en önemli ayları oluşturuyor. Böyle bir dönemde genel müdür atamasının uzaması, Tarım Kredi'nin asli görevi olan 'çiftçiye hizmetini' yapamamasına neden oluyor.

1 milyon 100 bin çiftçinin ortağı olduğu, iştirakleri hariç sadece Merkez Birliği'nde 6 bin çalışanı bulunan, GÜBRETAŞ başta olmak üzere doğrudan ve dolaylı olarak 20'nin üzerinde iştiraki olan Türkiye'nin en büyük çiftçi ailesi olarak bilinen Tarım Kredi'ye genel müdürün artık vakit kaybetmeden atanması gerekiyor.