Tarım Kredi Kooperatiflerinin 40'ncı kuruluş yıl dönümü dün TRT Arı Stüdyosu'nda düzenlenen törenle kutlandı. Törene başta Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Külcü ve Genel Müdür Ayhan Karayama olmak üzere Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri, Denetçiler, Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları, Birim Müdürleri ve Merkez Birliği çalışanları, bağlı şirketlerin yetkilileri ile çalışanlar katıldı.

TARIM KREDİ BULUNMAZ BİR NİMET

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Ayhan Karayama, kuruluş yıldönümü programında yaptığı konuşmada, Tarım Kredi'nin Tarım Bakanlığı için bulunmaz bir nimet olduğunu söyledi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile daha yakın bir ilişki oluşturmaya çalıştıklarını belirten Karayama şunları kaydetti: “Tarım sektörüne hizmet etmeyi amaç edinmişsek tarımın bütün kuruluşlarıyla da işbirliği yapmamız gerekiyor.

Bakanlıkla sağladığımız işbirliği çerçevesinde okul üzümü dağıtım projesi Tarım Kredi Kooperatiflerine verildi. Bu sayede ortaklarımızın ürettikleri üzümleri alarak proje kapsamında okullardaki çocuklara dağıttık. Bakanlık ile partnerlik yaptığımız başka bir sürü konu var. Tohumda, yemde, gübrede, genç çiftçi projesinde, yerel hayvancılığın geliştirilmesi ve ithalatın engellenmesine dönük çalışmalarda, yani tarımda aklınıza gelebilecek ne varsa bütün alt sektörlerde de birlikte çalışmanın faydasını hem Tarım Kredi Kooperatifleri hem de Bakanlık görüyor. Bakanlığın stratejilerinin ve politikalarının sahaya yansıması adına Tarım Krediden daha büyük potansiyel ve yaygın bir teşkilat yok. Tarım Kredi ailesi, çalışanları ve iştirakleri ile çiftçiyle doğrudan temas eden bir teşkilat olduğu için bakanlık adına da bulunmaz bir nimet."

ÇOK GÜZEL BİR NOKTADAYIZ

Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Külcü ise yaptığı konuşmada, kurum olarak çok güzel bir noktada olduklarını belirterek, Merkez Birliği'nin 40'ncı kuruluş yıl dönümünü kutladı. 2002 yılında maaşların dahi alınamadığı bir dönemden böylesine başarılı bir döneme geçtiklerine vurgu yapan Külcü, “Tarım Kredi Kooperatiflerinin bugüne gelmesinde emeği geçen, alın teri döken herkese teşekkür ediyorum. Şu an kurum olarak çok güzel bir noktadayız. Bu başarının daimi olabilmesi için, siz personelimizin de gayretli çalışmalarına devam etmesi gerekmektedir. Sizlerin başarıları ile her geçen gün büyüyerek, katlayarak kurumumuzu çok daha ilerilere taşıyacağımıza yürekten inanıyorum" dedi.