Tarım Kredi Kooperatiflerince Bölge Birliklerine bağlı kooperatiflerde çalıştırılmak üzere istihdam edilecek 484 aday memur, atama yazılarını Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş'in katıldığı törenle teslim aldı. Tören basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Tarım Kredi Kooperatiflerince Bölge Birliklerine bağlı kooperatiflerde çalıştırılmak üzere istihdam edilecek aday memurlar için TRT Arı Stüdyosu'nda tören düzenlendi.

Törene başta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş olmak üzere Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Külcü, Genel Müdür Ayhan Karayama, Koop-İş Sendikası Başkanı Eyüp Alemdar, Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri, Denetçiler, Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları, Birim Müdürleri, Bölge Müdürleri ve iştiraklerin yetkilileri katıldı

HEYECANINIZA ORTAK OLMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUM

Tarım Kredi Kooperatiflerinde göreve yeni başlayacak olan personel için düzenlenen törende konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, “Ülke tarımına hizmet edecek 484 genç arkadaşımızla bir arada olmak ve onların ideallerine, heyecanlarına ortak olmaktan büyük mutluluk duymaktayım." diyerek sözlerine başladı.

İNSAN YARATILDIĞIN GÜNDEN BUYANA TOPRAKTAN GEÇİMİNİ SAĞLIYOR

Tarımın insanlığın en kadim uğraşı olduğunu ifade eden Daniş, “Tarım sektörü, halkımızın gıda ihtiyacının güvence altına alınması bakımından oldukça stratejik bir sektördür. İnsan yaratıldığı günden bu güne dek topraktan geçimini sağlamıştır." dedi.

TARIM KREDİ'NİN KENDİNE AİT BİR KÜLTÜRÜ VAR

Daniş, Tarım Kredi Kooperatiflerinin Türkiye'nin en köklü kurumlardan bir tanesi olduğuna dikkat çekerek; “Tarım Kredi Kooperatiflerinin kendine ait bir kültürü vardır. Sizlerde zamanla daha iyi anlayacaksınız ki çok büyük bir aileniz var. Bu, insanın kendisini güvencede hissedebileceği, ihtiyacı olan bir gruba ait olma içgüdüsünü de tamamlayan en büyük nimetlerden bir tanesidir." ifadelerini kullandı.

HEYECAN VE İDEALİNİZİ KAYBETMEYİN

Daniş, son olarak göreve yeni başlayacak olan personele hitaben şunları kaydetti: “Yapılan sınav ve incelemeler neticesinde yaklaşık 500 arkadaşımız bu kurumda çalışmayı hak etmiş. Benim sizlerden ilk önce isteyeceğim heyecanınızı ve idealizminizi kaybetmemeniz. Her zaman yeniliğin peşinde olun. Yaptığınız işi, bölgenizdeki ürünlerin katma değerini nasıl artırabilirim. Üreticinin ekmeğini nasıl çoğaltabilirim. Türk tarımını nasıl daha ileriye götürebilirim bunun arayışında olun. Sizler bu uğurda çalıştıkça bugün Avrupa'da tarım, gayrisafi milli hasılada birinci; dünyada da zaman zaman yedi zaman zamanda sekizinci sırada yer alıyoruz. Ve inanıyorum ki sizin bu dinamizm ve heyecanınızla dünyadaki sıralamamız daha üst basamakla tırmanacaktır. Yeni görevleriniz önce size sonra Tarım Kredi camiasına ve Türk tarımına hayırlı uğurlu olsun temennisinde bulunuyorum." dedi.

TARIMSAL KOOPERATİFÇİLİĞİN LİDER KURULUŞUYUZ

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Külcü, Tarım Kredi Kooperatiflerinin, Türkiye'de tarımsal kooperatifçiliğin lider kuruluşu olduğuna dikkat çekerek; “Biz, gece gündüz demeden zorlu şartlarda üretim yapmaya çalışan, ekmeğini taştan çıkaran eli nasırlı üreticilerimizin ödedikleri sermayelerle oluşturduğu bir kurumuz." dedi.

TARIMIN ÖNEMİ DAHA DA ARTACAK

Tarım ve gıda üretiminin sadece bugünün değil geleceğinde meselesi haline geldiğini vurgulayan Külcü, “Gıda üretmek, insanların beslenmesini sağlamak gelecekte daha zor olacak. Bu sebeple tarımın önemi daha da artacak. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının da su ve toprak kaynaklarının korunması ile gıda güvenliğinin sağlanması öncelikli gündemi haline gelmiştir. Tarım Kredi Kooperatifleri olarak bizler de bu bilinçle Bakanlığımız ile kooordinasyon içerisinde üzerimize düşeni yapma gayretini gösteriyoruz." diye konuştu.

GÜCÜMÜZE GÜÇ KATACAKSINIZ

Külcü, “Bugün aramızda bulunan genç arkadaşlarımız da yurdumuzun farklı köşelerinde yer alarak kurmumuzun gücüne güç katacak. Bu sayede Türk tarımına sağladığımız katkıyı artırarak devam ettireceğimize inancım tam. Bu gün itibariyle yaklaşık sekiz bin çalışanı olan Tarım Kredi Kooperatifleri mensubu olmak gurur ve onur verici. 1626 noktada var olan Tarım Kredi Kooperatifleri çalışanı olarak, Edirne'den Kars'a nereye giderseniz gidin çalacak bir kapınız mutlaka vardır." diyerek göreve yeni başlayan gençlere hayırlı oldun temennisinde bulundu.

KATILIMCILARA BİLGİ VERDİ

Genel Müdürü Ayhan Karayama da yaptığı konuşmada, Tarım Kredi Kooperatifleri hakkında katılımcılara bilgi vererek, şunları kaydetti: “Tarım Kredi Kooperatifleri; bugün 17 bölge birliği, 1625 kooperatifi, 194 hizmet bürosu, 12 şirketi ve yaklaşık 7 bin 500 çalışanı ile 1 milyon çiftçi ortağı ve ülke çiftçisine hizmet veren büyük bir ailedir. Tarım Kredi Kooperatifleri, bugün 21 Milyar TL aktif büyüklüğe, 11 milyar TL ciroya ve 7.5 Milyar TL kredi hacmine ulaşmıştır. 2000'li yıllarda Dünya Bankası ve IMF tarafından kapatılması ve personel sayısının azaltılması amacıyla çalışmalar yapılan Tarım Kredi Kooperatifleri, 2004 yılından sonra çiftçimizin, kooperatiflerine sahip çıkması ve personelimizin gece gündüz demeden çalışması neticesinde günden güne büyümüştür."

Konuşmaların ardından, Bakan Yardımcısı Daniş, Yönetim Kurulu Başkanı Külcü, Genel Müdür Karayama ve Sendika Başkanı Alemdar tarafından, farklı bölgelerden temsilen belirlenen memur adaylarına atama yazıları takdim edildi.