Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ailesinin bir üyesi olan Tarım Kredi Birlik AŞ, ortak ürünlerin değerlendirilmesinde önemli görevler üstleniyor. Çiftçilerden alınan natürel ürünler; kendi tesislerinde uluslararası standartlarda ve hijyenik koşullarda işlenerek, tüketiciye ekonomik, kaliteli ve doğal gıda olarak ulaştırılıyor.

Geçtiğimiz aylarda çiftçilerden alınan birinci sınıf nohutlar Tarım Kredi Birliğe ait bakliyat fabrikalarında yüksek teknolojiyle işlenerek Bulgaristan'a gönderildi.

Gıda konusunda yeniden organize olarak büyük bir atılım gerçekleştiren Tarım Kredi Birliğin önümüzdeki günlerde ihracatını artıracağı belirtildi. Yapılan ihracatla çiftçilerin ürünleri yurt dışında değerlendirilmiş olacak.

Bakliyat, ayçiçek ve zeytinyağı ile ticari ürünlerin Tarım Kredi Kooperatifleri eliyle satışını gerçekleştiren Birlik, Vakıflar, Belediye, Cezaevi, Kaymakamlık ve benzeri kurum ve kuruluşların, koli ambalajlı gıda ihtiyaçlarını da karşılıyor. Tarım Kredi Birlik'in yeni açacağı marketler aracılığı ile de, perakende satışını artırması hedefleniyor.