Münhasırlık sözleşmesi, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz ile Bereket Sigorta A.Ş. ile Bereket Emeklilik ve Hayat A.Ş. Genel Müdürü Mahmut Güngör tarafından Ekonomi Muhabirleri Derneğinde düzenlenen törenle imzalandı. Törene, Ekonomi Muhabirleri Derneği Başkanı Turgay Türker, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdür Yardımcıları Muaz Saka, Özgür Güven, Ahmet Bağcı, M. Okan Ateş, Krediler Daire Başkanı Yahya Altınkaya, Tarım Kredi Kooperatifleri ve Bereket Sigorta A.Ş. yöneticileri ile gazeteciler katıldı.

Sigorta faaliyetlerini de faizsiz sigorta üzerinden yürüttüklerini belirten Poyraz, Bereket Sigorta adı altında hem tarımsal faaliyetlerde hem de diğer sigorta faaliyetlerinde aktif bir şekilde çalışmaya başladıklarını aktardı.

Bereket Sigortanın sermayesinin, yerli ve milli sermaye olduğunu belirten Güngör ise “Sektöre bakıyoruz; yüzde 80'in üzerinde yabancı sermaye var. Bu konuda yatırım yapılmış. Bu bir bakıma iyi, Türkiye'ye tecrübe kattı. Ama bir taraftan da yerli sermayeye de düşen sorumluluklar var. Hizmet noktasında dengelemek lazım. Dünya çok hızlı değişiyor, bu değişen koşullarda yabancı sermaye ile el ele verip, omuz omuza vermesi için yerli sermayenin de güçlenmesi lazım. 2017 Ocak ayı itibariyle 2 şirkete yatırım yapılarak, yerli sermaye olarak burada bir sorumluluk bilinciyle faaliyete başlandı. Devam eden bir faaliyet üstlenildi ve daha iyi bir noktaya getirilmesi için bu sorumluluk da üstlenilmiş oldu” diye konuştu.

Poyraz ile Güngör, daha sonra Tarım Kredi ve Bereket Sigorta arasında münhasırlık sözleşmesini imzaladı.