Tarım Kredi Kooperatifleri, Asya Emeklilik'in sahibi oldu. Güven Sigorta'yı 2008'de Groupama'ya satan Tarım Kredi, bugün yapılan ihalede Bank Asya'nın emeklilik şirketini 40 milyon 400 bin liraya satın aldı. İhaleye efsanevi bankacı Hüsnü Özyeğin'in sahibi olduğu Fiba Emeklilik de girmişti. Asya Emeklilik ve Işık Sigorta'dan birini alma konusunda kararlı görünen Tarım Kredi, yapılan ihalede en yüksek teklifi vererek, Asya Emeklilik'i aldı.

Bilindiği üzere Tarım Kredi Kooperatifleri, sigorta şirketi olan Güven Sigorta'yı 2008 yılında Groupama'ya satmıştı. Yapılan anlaşma gereği de Tarım Kredi Kooperatifleri, 10 yıl boyunca Güven Sigorta'nın acenteliğini sürdürecek ve yeni bir sigorta şirketi kuramayacaktı. 2018'de de bu sürenin dolacak olmasından dolayı Tarım Kredi, yeni bir sigorta şirketi alarak, yüzde 35'ine sahip olduğu tarım sigortalarını alacağı sigorta şirketi aracılığıyla kendisi yapmak istiyordu.

Bugün yapılan ihale sonrasında Asya Emeklilik'in alınmasından dolayı, Tarım Kredi artık tarım sigortalarında acentelik yapmayacak.