ÖZEL HABER / Tarım Kredi'den sigorta kararlılığı. Güven Sigorta'yı 2008'de Groupama'ya satan Tarım Kredi, yeniden bir sigorta şirketi sahibi olabilmek için yarın iki önemli ihaleye girecek. TMSF tarafından satışa çıkarılan Asya Emeklilik ve Işık Sigorta'nın ihalesine girecek olan Tarım Kredi, bu iki sigorta şirketlerinden birini alma konusunda kararlı görünüyor.

Çiftçi kuruluşu olan Tarım Kredi, iki ihalede de güçlü rakiplerle yarışacak. Asya Emeklilik için efsanevi bankacı Hüsnü Özyeğin ile Işık Sigorta'da da Albaraka ile ihaleye girecek.

Bilindiği üzere Tarım Kredi Kooperatifleri, sigorta şirketi olan Güven Sigorta'yı 2008 yılında Groupama'ya satmıştı. Yapılan anlaşma gereği de Tarım Kredi Kooperatifleri, 10 yıl boyunca Güven Sigorta'nın acenteliğini sürdürecek ve yeni bir sigorta şirketi kuramayacaktı. 2018'de de bu sürenin dolacak olmasından dolayı Tarım Kredi, yeni bir sigorta şirketi alarak, yüzde 35'ine sahip olduğu tarım sigortalarını alacağı sigorta şirketi aracılığıyla kendisi yapmak istiyor. Tarım Kredi, Güven Sigorta'nın satılmasıyla birlikte 2008'den buyana tarım sigortalarında Groupama'nın acenteliğini yapıyordu.

Tarım sigortalarında önemli bir payı bulunan Tarım Kredi, acentelikten kurtulmak için yarın yapılacak ihaleye büyük önem veriyor. Alınan bilgilere göre, Tarım Kredi'nin bu iki sigorta şirketlerinden birisini almasına kesin gözle bakılıyor.