Toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığı geliştirmek, tarımsal üretimin insan yaşamı üzerindeki önemini görsel olarak vurgulamak amacıyla 3 yıldan beri düzenlenen fotoğraf yarışmasına, bu yıl şiir ve öykü dallarını da dahil edilerek, Gübretaş, Tareks, Tarnet ve Tarım Kredi Yem sponsorluğunda 4. kez düzenlendi.

Jüri üyelerinin yaptığı değerlendirmeler sonucu fotoğraf, öykü ve şiir kategorilerinde ilk 3 sırayı elden eserler ile, 2'si fotoğraf kategorisinde ve diğer 2'si öykü kategorisinde olmak üzere 4 eser mansiyon ödülü almaya hak kazanırken, toplamda 36 eser de sergilemeye layık görüldü.

“Sanat eserleri bir kültürün yaşayan en önemli varlıklarıdır"

Sürdürülebilir kooperatifçiliğin benimsenmesini sağlamak, toprağın, tarımın ve çiftçiliğin önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığı geliştirmek adına bu sergiyi düzenlediklerini belirten Başkan Kumaş, “Sanatçının yaratıcı kişiliği, üslubu ve özgünlüğü ile birleştirdiğinde ortaya çıkan sanat eserleri bir kültürün yaşayan en önemli varlıklarıdır. Tarım Kredi olarak böyle organizasyonları sosyal ve kültürel değerlerimizin geliştirilmesi ve gelecek nesillere aktarılması açısından önemli buluyoruz. Kurumların kamuoyu nezdinde bilinilirliğini artırmaya da katkı sağlayan bu tür yarışmaların kurumsallaşmanın da bir göstergesi olduğuna inanıyoruz. Serginin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eder, katılımcıları bu güzel eserlerinden dolayı kutlarım. Sözlerime burada son verirken hepinizi en içten duygularla selamlıyor, hoşça vakit geçirmenizi temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

“Sosyal ve kültürel organizasyonlar düzenlemeye devam edeceğiz"

Genel Müdür Güvendi ise “Tarım Kredi olarak tarımda sürdürebilir üretim, gıda güvenliği, tarımın ve çiftçiliğin önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığı geliştirmeye, tarımsal üretimin insan yaşamı üzerindeki önemini vurgulamaya yönelik her çalışmaya büyük önem vermekteyiz. Tarımın ne denli önemli ve hayati bir faaliyet olduğunu artık daha iyi anlamaya başladık. Son zamanların çok popüler bir sözü var “Ne yersek O'yuz" gerçekten de öyle. Yediğimiz her gıda fiziksel ve ruhsal olarak etkiliyor bizleri. İşte emektar çiftçimizin üretiminin ne kadar önemli olduğunu böylece daha iyi anlıyoruz. Bu üretimin başka bir değişle “insani görevin" kamuoyunda gerek yazılı gerekse görsel sanat ile gündeme gelmesi ya da gündemde kalması için bugün burada olduğu gibi sosyal ve kültürel organizasyonlar düzenlemeye devam edeceğiz. Konuşmama son vermeden önce, bu güzide eserleri bizlerle paylaşan gerek çiftçi gerekse personelimiz olmak üzere tüm katılımcılara; eserlerin değerlendirilmesinde emek sarf eden değerli jüri üyelerine ve son olarak da serginin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından fotoğraf, öykü ve şiir kategorilerinde ilk 3 sırayı elden eserler ile, 2'si fotoğraf kategorisinde ve diğer 2'si öykü kategorisinde olmak üzere mansiyon ödülü almaya hak kazanan 4 esere ödül ve teşekkür plaketleri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İç Denetim Kurulu Başkanı Sinan Soylu, Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kumaş, Genel Müdür İrfan Güvendi, , Genel Müdür Yardımcıları Hüsamettin Gülhan ve Sefa Çağlayan tarafından takdim edildi.

Tarım Kredi Kooperatifleri Şiir, Öykü ve 4.Fotoğraf Yarışması 'na ve sergiye sponsor olan Gübretaş, Tareks, Tarnet ve Tarım Kredi Yem'e de, katkılarından dolayı Genel Müdür Yardımcıları Ayhan Cürebal ve Kazım Çalışkan tarafından teşekkür plaketi verildi.

27-28 Temmuz tarihleri arasında fotoğraf severleri ağırlayacak olan serginin açılışına Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri ve Denetçileri, Daire Başkanları, Birim Müdürleri, Personel ve çok sayıda basın mensubu ve davetli katıldı.