Fahrettin Poyraz mesajında şunları kaydetti: “Gerek ülkemiz gerekse dünya için tarımın daha çok önem kazandığı bu dönemde, 156 yıldır ülkemiz tarım sektörünün öncü kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatiflerin mihenk taşı olan Merkez Birliğimizin 42. kuruluş yıldönümünü kutlamanın sevincini yürekten yaşıyoruz.

Kooperatifler, ekonomik bir amacı gerçekleştirmek ve ortaklarının ihtiyaçlarını karşılamak için yardım etme esasına göre kurulur ve çalışır. Bu tanımın Türkiye’deki tam karşılığı da Tarım Kredi Kooperatifleridir.

Köklerinde tarım olan ve tarım ekonomisinin içinden gelen bir ülke olarak tarım sektörünün ihtiyaçlarını görüyor, anlıyor ve buna uygun politikalar üretmeye çalışıyoruz. Hükümetimizin ve Bakanlığımızın destekleriyle biz de kurum olarak, üreticimiz için neyin daha iyi olacağını araştırma ve bulma gayretiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Dinamik bir yapı arz eden tarım sektörü şüphesiz ki her gün değişime uğramaktadır. Tarım Kredi Kooperatifleri olarak biz de bu değişime ayak uydurarak, kendimizi günün şartlarına göre yeniliyor, kırsal kalkınmanın sağlanabilmesi ve özellikle küçük ve orta düzeydeki üreticilerin desteklenmesi için ortaklarımıza her türlü kredi imkanını sunmaya çalışıyoruz.

Bugün görüyoruz ki; 25 milyar TL aktif büyüklüğe ulaşan ekonomik bir güç olarak, tarım sektörünün önemli aktörleri arasında yer alan Kurumuzun bu başarısında, gecesine gündüzüne katan, zor şartlarda ekmeğini topraktan çıkaran üretici ortaklarımız kadar, onların her sorununda yanlarında olan uzman, yetkin, fedakarca çalışan merkez birliği personelimizin emeği de yadsınamaz.

Tarım Kredi Kooperatifleri ailesi olarak önümüzdeki dönemde hep birlikte ortaya koyacağımız çalışmalar ile, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülke tarımına ve çiftçisine hizmet etmeye devam edeceğiz. Tarım Kredi Kooperatifleri olarak bizler; üreten, büyük Türkiye yolunda daima çitçimiz ile olacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle; Merkez Birliğimizin kuruluşunun 42. Yıldönümünü kutlar, bugünlere gelmemizde emeği olan ortaklarımız başta olmak üzere mesai mevhumu gözetmeksizin birim kooperatiflerimizde, bölge birliklerimizde ve Merkez Birliğimizde canla başla çalışan bütün çalışanlarımıza teşekkür ederim.  Yüce Allah’tan bize, nice güzellikleri paylaşacağımız uzun yıllar birlikte olmayı nasip etmesini diliyorum.” dedi.