TRT Arı Stüdyosu'nda bugün gerçekleştirilen törene başta Genel Müdür İrfan Güvendi olmak üzere Merkez Birliği denetçisi İsmail Daşdelen, Genel Müdür Yardımcıları Hüsamettin Gülhan, Sefa Çağlayan, Ayhan Cürebal ve Kazım Çalışkan, Teftiş Kurulu Başkanı Selahattin Aydoğan, Teftiş Kurulu Başkan Yardımcıları, Daire Başkanları, Birim Müdürleri, bazı şirketlerin yetkilileri ve çalışanları ile Merkez Birliği çalışanları katıldı.

Çalışanlar yeni fikir ve projeler üreten, kuruma katkı sağlayan kişiler olmalı

Tarım Kredi Kooperatifleri tanıtım filminin izlenmesinin ardından söz alan Genel Müdür İrfan Güvendi, Merkez Birliği, Bölge Birlikleri ve kooperatifler şeklinde bir yapılanması olan Tarım Kredi Kooperatifleri'nde iş yükünün birim kooperatiflerde olduğunu söyledi. Buna karşılık; bölge birlikleri ve Merkez Birliği'nin de işin stratejisini belirleyen, karara dönüşmesini sağlayan, altyapıyı oluşturan, diğer kurumlarla işbirliklerini güçlendiren ve bunun sonucunda da ortaklara, çiftçilere kaliteli hizmet götürmenin imkanlarını oluşturan bir yapıda olduğunu kaydeden Güvendi, buralarda çalışan kişilerin de sadece verilen işleri yapan değil, yeni fikir ve projeler üreten, kuruma katkı sağlayan kişiler olması gerektiğine dikkat çekti.

Gidilmemiş yer, sıkılmamış el bırakmayacağız

Gerek Bölge Birliklerinin gerekse kooperatiflerin yetkililerine “Gidilmemiş yer, sıkılmamış el bırakmayacağız" dediklerini ve bu yönde hareket ettiklerini ifade eden Genel Müdür İrfan Güvendi, “Tarım Kredi Kooperatifleri'nin; sadece insanların kendiliğinden geldiği bir yer değil, bizim onların ayağına gittiğimiz, onları davet ettiğimiz, bayramında seyranında, cenazesinde, düğününde, çocuğunun okul tercihini dahi yaparken danışabildiği bir yer olmasını arzu ediyoruz. Göreve geldiğimizden bu yana geçen beş aylık süreci değerlendirdiğimizde köy toplantıları, muhtar ziyaretleri, kamu kurumlarıyla ilişkiler noktasında çok güzel bir dönem yaşıyoruz. İnşallah bunların kalıcı sonuçlarını da hep birlikte göreceğiz." dedi.

Kurumumuzun bu işten en karlı şekilde çıkmasını arzu ediyoruz

Kooperatiflerin insanların sadece zorunlu hallerde uğradıkları bir yer olmaktan çıkarılarak, kendilerini evlerinde hissettikleri bir yer olması çabasında olduklarına dikkat çeken Güvendi, “Çiftçilerimize 'çaylar bizden, gelin çayımızı için' çağrısında bulunduk, bulunuyoruz. Onlar da bizden uygun maliyetle girdi temin etmemizi ve ürettikleri ürünlerin pazara ulaşmasında aracılık yapmamızı istiyorlar. Bu iki konuyu da önemsiyor, üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca şirketlerimiz için de yeni bir vizyon oluşturmaya çalışıyoruz. Yıl sonuna kadar; piyasada daha aktif, kooperatiflerin yanında, sahada ve daha güçlü bir yapı kuracağız. Olmaması gerekenleri de sistemden ayıklayacağız. Kurumumuzun bu işten en karlı şekilde çıkmasını arzu ediyoruz." sözlerini kaydetti.

Bilgiye dayalı olmayan bir yönetimin sürekli ve başarılı olması mümkün değil

Alışkanlıklarla iş yapma anlayışı yerine bilgi ve bilginin analizi ile ortaya çıkan verilerle iş yapmayı arzuladıklarını kaydeden Güvendi, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Biz işinin insanı olan insanları arzu ediyoruz. İşlerimiz; açık, şeffaf, anlaşılabilir olmalı ki arkadan gelenler de o işleri en kısa zamanda öğrenip, uyum sağlayıp, bayrağı daha yukarılara taşıyabilme noktasında gayret gösterebilsin. Bilgiye dayalı olmayan bir yönetimin sürekli ve başarılı olması mümkün değil."

Güvendi sözlerini; “Hedefimiz ortağıyla, çalışanlarıyla, barışık ve geleceğe umutla bakan bir Tarım Kredi. Bunu da hep birlikte başaracağız." şeklinde noktaladı. Toplantının ikinci bölümünde Genel Müdür Güvendi, çalışanların, birimleri hakkındaki görüşlerini, yaşadıkları sıkıntıları ve taleplerini dinleyerek bu konulardaki görüşlerini dile getirdi. Tören, fuaye salonunda gerçekleştirilen pasta kesimi ile sona erdi.