Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürlüğü, 'Tarım Kredi'de VIP personel alımına ders gibi istifa!' haberi üzerine noter kanalıyla Tarımdan Haber'e bir ihtarname gönderdi. Gönderilen ihtarnamede, Tarım Kredi Kooperatiflerinin Bulgaristan'daki şirketinde yaşanan şok istifa dilekçesi 'dedikodu' olarak değerlendirildi.

İhtarnamede şu ifadeler dikkat çekti: "Talepleri karşılanmayan şahısların talepleri karşılanmadığında, düzenlerinin devam etmesine müsaade edilmediğinde gündeme getirdikleri davanın gerçekte ne davası olduğu tarafımızdan bilinmekle birlikte bu durumun haber sitenizle nasıl bir irtibatı olduğu, tek taraflı ve sübjektif, gerçeklerle ilgisi olmayan bu tür dedikodulara haber sitenizin niçin alet olduğu anlaşılamamaktadır."

HERHANGİ BİR İŞE ALIM VEYA İŞTEN ÇIKARMA SÖZ KONUSU DEĞİL!

Diğer yandan söz konusu şirkete herhangi bir işe alım veya işten çıkarmanın söz konusu olmadığı ileri sürüldü. Yine söz konusu şirketten istifa ederek dikkatleri üzerine çeken Ekrem Eraslan'ın mesaisinin büyük bölümünü ülkemizde geçirdiği ve kendisinin bundan dolayı müteaddit defalar uyarıldığı iddia edildi.

AHİRETTE VAR İSTİFASI MANİPÜLE!

İhtarnamede, şirketin yeniden yapılandırma kapsamında olduğu belirtilirken, adı geçen Ekrem Eraslan'ın kendine göre bir takım bahaneler üreterek ve mevcut durumu manipüle ederek istifa ettiği ileri sürüldü.

EKREM ERASLAN'DAN AÇIKLAMA

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamayı gazetemize değerlendiren Ersaslan, söz konusu şirkette kendisinin yönetim kurulu üyesi olduğunu ve mesai zorunluluğunun bulunmadığını bildirdi. Bu konuda kendisine son bir yıldır hiçbir şekilde uyarıda da bulunulmadığını kaydeden Eraslan, şunları kaydetti:

KONUŞMALARIMIZA BİRÇOK YÖNETİCİ ŞAHİT OLDU

“Benden Bulgaristan'daki şirkette hakkıyla çalışan iki insanın işten çıkartılarak yerine yetkin olmayan nişanlı bir çiftçin işe alınması istendi. Merkez Birliğindeki yöneticilere bunun doğru olmayacağını ve mevcut çalışan iki kişiye haksızlık edileceğini hem de kurumun bundan zarar göreceğini ifade ettim. Bu konuşmalarımıza Genel Müdürlükte birçok yönetici de şahit olmuştur. Benim bu uyarılarıma rağmen söz konusu çiftçin işe alınması konusunda ısrar edilince ben de bu haksızlığa göz yummamak için istifa ettim. Benim bu istifamın bir dedikodudan ibaret gösterilmesi ve manipüle olarak değerlendirmesi zoraki açıklama ve değerlendirmelerdir"

Bilindiği üzere çiftçi kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatiflerinin Bulgaristan'daki şirketine Genel Müdür'ün talimatı ile çalışan iki kişi işten çıkartılarak yerlerine yakını olan nişanlı bir çift işe alınmak istenmişti. Şirketin icra kurulu üyesi Ekrem Eraslan, ihtiyaç olmadığı halde şirkete keyfi personel alımına karşı çıkmıştı. Hiçbir tecrübesi olmayan nişanlı çiftin alımında ısrar edilince Eraslan da ders gibi bir istifa dilekçesi yazarak görevinden ayrılmıştı. Bu istifa haberi de kamuoyunda kısa sürede büyük yankı bulmuştu.