Konuk'un Konya Pancar Ekicileri Kooperatifinin genel kurulunda tekrar aday olmayacağı yönündeki kararı, sektörde şok etkisi yaparken, Konya'da örgütlü bulunan sivil toplum örgüt temsilcileri Konuk'un bu kararını yeniden gözden geçirmesini talep ediyorlar.

KARARINI GÖZDEN GEÇİRMELİ

Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut bir açıklama yaparak, Başkan Recep Konuk'tan kararını gözden geçirmesini ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifine tekrar aday olmasını istedi. Konya Çumra Türkmencamili Köyü Sulama Kooperatifi Başkanı Cafer Berber de bir bildiri yayınlayarak, Konuk'un bu kararını yeniden gözden geçirmesini isteyerek, “Sayın Recep Konuk bizleri anlayıp kararından vazgeçip bizlerle beraber hizmet etmeye devam edeceğine yürekten inanıyoruz" dedi.

Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

KONUK'LA YOLA DEVAM EDİLMESİNİN DOĞRU BİR KARAR OLACAĞI KANAATİNDEYİZ

“Konya çiftçisinden gelen yoğun arzu ve istek üzerine Sayın Konuk'la yola devam edilmesinin doğru karar olacağı kanaatindeyiz. Sayın Recep Konuk, Panagro Et-Süt Entegre tesisini kurarak bölgemizdeki et ve süt üretimini tekrar canlandırmış, üreticilerimizin büyümesini olanak sağlamıştır. Panagro bugün günlük üretim kapasitesi ile sadece bölgemizin değil ülkemizin kırmızı et üretiminin can damarı konumundadır. Bu tesisler sayesinde hayvancılık tekrar bölgemizde canlanmış, üretilen Torku markası da et ve et ürünlerinde bir güvence haline gelmiş, bütün üreticilere de yol göstermiştir.

BUNLARI UNUTAMAYIZ

Biz bunları unutamayız ve şunu ifade ediyoruz, Başkan Recep Konuk Bey'in almış olduğu ani kararı tekrar istişare etmesini talep ediyoruz. Kendisiyle yola devam edilmesinin ülkemizin ve dünyanın geçmiş olduğu badirede daha doğru ve daha güzel bir karar olacağı kanaatindeyiz.

Başkan Recep Konuk'un başkanlıktan ayrılacağı endişesi hepimizde çok ciddi moral bozukluğuna neden olmaktadır.

ÇİFTÇİYE AKTARILAN KAYNAK 2 MİLYARI GEÇMESİ BEKLENİYOR

Konya Şeker geçen yıl üreticiye 1 milyar 650 milyon lira para aktarmıştır, bu rakamın bu yıl 2 milyarı geçmesi beklenmektedir. Bu rakamların önemli bir bölümünü de besi üreticilerimize aktarılmaktadır.

YATIRIMLARIN SEKTEYE UĞRAMASINDAN ENDİŞELİYİZ

Başkan Recep Konuk'un ayrılığı ile Konya Şekerin devasa tesislerinden herhangi birinin sekteye uğraması halinde ilimiz ve ülkemiz ekonomisi çok ciddi zarar görecektir. Başkanımızdan kararını tekrar istişare ederek düşünmesini arzu ediyoruz. Tüm üreticiler adına kendisine teşekkür ediyoruz"

Konya Çumra Türkmencamili Köyü Sulama Kooperatifi Başkanı Cafer Berber de yayınladığı bildiride şunları kaydetti:

BU KARAR BİZLERİ DERİNDEN ÜZDÜ

“Küresel sermayenin can çekiştirdiği bu günlerde hedefine emin adımlarla yürüyen Konya Pancar Ekicileri Kooparatifi Başkanı Sayın Recep Konuk'un aday olmayacağı konusundaki açıklamaları Sivil Toplum Kuruluşları olarak bizleri derinden etkilemiştir.

Konyamızı ekonomik açıdan belli bir refaha kavuşturan, gıda sektöründe Konya çiftçisinin ürettiği ürünleri dünyaya tanıtan, Torku adı altında global marka olmayı başarmış, bir sivil toplum örgütü Başkanı olarak hepimizin örnek aldığı yolundan yürüdüğümüz Recep Başkanın bu kararını tekrar gözden geçirmesini ve tüm Konya Sivil Toplum Örgütlerine, Mesleki Kuruluşlara, Derneklere, Siyasilere ve olayın direk muhattabı Konyalı Çiftçilere Sn Recep Konuk'u bu kararından vazgeçirmek için hep birlikte hareket etmesi noktasında görev düşüyor.

Bu konuda her türlü desteği vereceğimize inanıyor, Sn Recep Konuk'un da bizleri anlayıp kararından vazgeçip bizlerle beraber hizmet etmeye devam edeceğine yürekten inanıyoruz."

TARIMDAN HABER