Sivas Bölge Birliği faaliyet alanı içeresinde bulunan Kangal ilçesinde yetişen ve yöreye has olan Akkaraman ırkı Kangal tipi koyun ırkının Kuşkayası Tarım Kredi Kooperatifi kanalıyla satışının gerçekleştirilmesi için Bölge Birliği ve Kooperatif tarafından yapılan çalışmalar sonuç verdi. İlk satış kooperatif kanalıyla gerçekleştirildi.

110 adet Damızlık Akkaraman ırkı Kangal tipi koyun, Kuşkayası Tarım Kredi Kooperatifi kanalıyla alınarak Yıldızeli Tarım Kredi Kooperatifi ortağı Kaya Deniz'e teslim edildi.

Teslim töreninde çiftçilerle bir araya gelen ve diğer Bölge Birliklerinin Akkaraman ırkı Kangal tipi koyun ırkı ihtiyaçlarını karşılamayı planladıklarını ifade eden Bölge Müdürü İsmail Köse; “Kooperatifimize bağlı köylerimizde koyun yetiştiriciliği konusunda geçmişten gelen bilgi birikimi, tecrübe ve fiziki altyapı bulunmaktadır. Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki Akkaraman yetiştiricileri damızlık koyun ve koç ihtiyaçlarının büyük kısmını Kangal Akkaraman sürülerinden karşılamaktadır. Ancak buna rağmen sizler bu üretimden vazgeçmektesiniz. Bunun en önemli nedenlerinden bir tanesi binbir emekle yetiştirmiş olduğunuz koyunu pazara arz ettiğinizde değerinde satışını yapamamanız. Bizim buradaki amacımız piyasayı oluşturmak. Eğer burada fiyatı biz belirlersek tüccarın cebine giren sizlerin cebine girecek. Gönül birlikteliğini sizlerle kurabilirsek kazancınız artacak, hem siz kazanacaksınız hem de sizin koyunlarınıza talip olan Türkiye'nin diğer ucunda başka bir çiftçi kardeşimiz kazanacak. Bizim komisyonculuk yapmak gibi bir misyonumuz yok. T ek amacımız sizlerin gelir seviyesini yükseltmek ve yöreye has olan bu ırkın gelişimine katkı sağlamaktır. Burada damızlık üretiminin önünü açarsak sizler kazandığınız sürece bu üretimden vazgeçemeyeceksiniz. Biz sizlere müşteri bulacağız. Siz yeter ki üretin, komisyoncunun, tüccarın eline düşmeyin bizim için önemli olan bu. İlimizde bulunan bu potansiyeli el birliği ile harekete geçirmemiz gerekiyor.” dedi

Teslim törenine Sivas Bölge Birliği yetkilileri, kooperatif yetkilileri ve çok sayıda ortak katıldı.