Yedinci yılını dolduran “Sigortacılık Satış Projesi” kapsamında, İzmir Bölge Birliği'nde daha önce proje yapılmamış olan 28 kooperatifin sigortacılık faaliyetleri bakımından değerlendirmesi ve projenin tanıtım toplantısı yapıldı.

İzmir'de gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Karakaya, “Tarımsal krediler sektöründe faiz dışı gelir elde etmenin önemi günümüzde bir kat daha arttı. Enflasyonist ortamın ağırlığının azalması, reel faizlerin düşmesi ve hükümetin tarımsal faiz politikasının değişmesi, icra ettiğimiz faaliyetlerde net faiz dışı gelirin önemini artırıyor. Faiz dışı gelirlerin içerisinde de sigortacılık faaliyetleri büyük bir öneme sahip. Sigortacılık faaliyetlerinin maliyeti % 1 oranında, kar marjı ise çok yüksek, ayrıca köprü ve çapraz satışa imkân veriyor, müşteri bağlılığını sağlıyor, yeni müşteri kazandırıyor. Bu yüzden sigortacılık, bizim için döviz kuru, faiz ve emtia fiyatları dalgalanmalarından etkilenmeyen güvenli ve istikrarlı bir gelir kaynağıdır. Merkez Birliği olarak hedefimiz geçen yıl faiz dışı gelir içerisindeki payı % 5 olan sigorta gelirini % 10 un üzerine çıkarmaktır. Siz değerli çalışanlarımızın belirlemiş olduğumuz hedefe ulaşmada gerekli gayreti göstermenizi bekliyor ve hep birlikte hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum.” dedi.

Daha sonra söz alan İzmir Bölge Müdürü Mehmet Tevfik Ongun yaptığı konuşmada, her ortağın sigortalı olması gerektiğini ifade etti. Özellikle TARSİM ve DASK konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini, sigortacılığın sermaye değil emek gerektiren bir iş olduğunu kaydeden Ongun, başarıyı yakalamak ve yükselmek için önümüze çıkan engellerin birer basamak olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Ortak kaza sigortası konusunda kooperatiflerin aktif ortaklarının tamamına yönelik olarak çalışma yapılması gerektiğini vurgulayan ve 'Güvenli Ortak Kaza Sigortası'nın hem Tarım Kredi Kooperatifleri hem de çiftçilerimiz açısından önemine değinen Ongun, geçmiş yıllardaki proje kooperatiflerinin yakalamış olduğu başarının bu proje kapsamında olan kooperatiflerce de sürdürüleceğine inandığını belirtti.

Proje toplantısı sonrasında Sigortacılık ve Risk Yönetimi Müdürü Yahya Altınkaya, İzmir Bölge Müdür Yardımcısı Mücahit Asalıoğlu ve Sigortacılık Servisi Yönetmeni Cebrail Ekinci, Manisa ve Denizli illerinde bulunan kooperatiflere bir dizi ziyaret gerçekleştirerek sigortacılık faaliyetleri konusunda istişarelerde bulundular.