Tarım Kredi Kooperatifleri (TKK) Genel Müdürü İrfan Güvendi, üreticilere sigorta bilincinin kazandırılması faaliyetlerinin ilk meyvelerini verdiğini söyledi. Geçen yıl zirai don nedeniyle büyük ölçüde zarar gören çiftçilerin bu yıl uyarıları dikkate alarak adeta sigortaya koştuğuna dikkat çeken Güvendi, 'Fındık ve kayısı üretiminin yoğun olduğu bölgelerde tarım sigortalarında yüzde 250'ye yakın artış yakaladık. 79 günde sağlanan rekor artış, çiftçilerin Tarım Kredi'ye olan güvenini de ortaya koyuyor' dedi.

79 GÜNDE 1 YILLIK SİGORTA YAPILDI

Sigortaya artan ilginin sigorta üretim raporlarına da yansıdığını vurgulayan Güvendi, '20 Mart tarihi itibariyle bir başka deyişle 79 gün içinde, geçen yılsonu toplam sigorta primi üretim rakamı olan 165 Milyon TL prim üretimini yakaladık, tarım sigortası üretimlerinde20 Mart 2014 tarihine göre ise yüzde 65 oranında bir artış gerçekleşti' diye konuştu. Güvendi, tarım sigortaları üretimindeki söz konusu durumun son nokta olarak algılanmaması gerektiğinin altını çizerek, 'Hali hazırda tarım sektöründeki sigortalılık oranının yüzde 12. Sigortalılık oranına bakıldığında tarım sigortaları konusunda daha yolun başındayız.

'SİGORTA DA YOLUN BAŞINDAYIZ'

Güvendi, tarım sektörünün ne kadar yoğun ve en son teknoloji kullanılırsa kullanılsın, doğal risklerden en çok etkilenen sektör olduğunu belirterek, sigorta primindeki yüzde 50 devlet desteği ve Tarım Kredi Kooperatiflerindeki düşük faiz avantajına rağmen sigortalı sayısının ve sigortalanan tarımsal işletme sayısının yetersiz kaldığını ifade etti. Tarım Kredi olarak tarım sigortalarının yaygınlaştırılması ve üreticilerin bilinçlendirilmesi için gerekli tüm gayreti gösterdiklerini kaydeden Güvendi, sözlerini şöyle sürdürdü;

'SİGORTA YAPTIRIP, İNDİRİMLİ KREDİ KULLANIN'

'Eğitim çalışmalarımızı ve kooperatif ziyaretlerimizi Sigorta Müdürlüğümüz ve Bölge Birlikleri Sigorta Servisleri aracılığıyla sürdürmekteyiz. Tarım sigortaları kapsamındaki meydana gelebilecek afetlerden dolayı çiftçilerimizi korumak istiyoruz. Çiftçilerimizin, bilhassa ortaklarımızın afetlerden dolayı mağduriyet yaşamamaları ve düşük faizli tarımsal kredi desteğinden faydalanmaları için ürünlerini Tarım Kredi Kooperatiflerine sigorta yaptırmaları konusunda dikkatlerini çekmek istiyorum"