Antalya'da yapılan müfettiş, kontrolör ve avukatların katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Genel Müdür Fahrettin Poyraz, şunları kaydetti: “Bir kurumun yönetimi açısından Rehberlik ve Teftiş son derece önem arz etmektedir. Teftişi yapan kişilerin görevlerini tarafsız ve liyakatli bir şekilde yerine getirmesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra, aynı zamanda Rehberlik hizmetini de ifa etmelilerdir. Yani sadece denetleme mantığı ile değil, buna ek olarak kooperatifçilerin şikayetlerini, sorunlarını dinleyerek, takip ederek ve bu doğrultuda çözüm önerileri sunarak onlara rehberlik hizmeti de vermemiz lazım. Denetim görevinin getirdiği bazı zorluklar olabiliyor. Bizler Genel Müdürlük olarak bu sorunlar çözümünde elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız.”

Konuşmasının ardından Genel Müdür Poyraz; müfettiş, kontrolör ve avukatların, görüş, soru ve önerilerini dinledi.Toplantının 2.gününde ise Teftiş sisteminde yapılması gerekenler ve e-koop üzerinden hizmet verecek olan yeni denetim sistemi “check-list” hakkında sunum eşliğinde bilgi verildi.

İstişare toplantısının amacının birliktelik ve beraberliği sağlayarak, ortak çözüm önerileri üstünde uzlaşmak olduğunu belirten Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanı Mehmet Güneş ise, “ Başkanlık olarak bize intikal eden, müfettişlerin ve kontrolörlerin yaşadığı sıkıntıları belirleyerek, ortak fikir doğrultusunda çözmeye çalışacağız. Müfettiş ve Kontrolörlerimizin karşılıklı değerlendirmelerde bulunmalarına zemin sağladığımız bu toplantıları yapmaya devam edeceğiz.” dedi.