ÖZEL HABER

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanlığı'na Karaman Milletvekili Recep Konuk seçildi. Çiftçinin sorunlarının çözümü, tarım alanındaki reformlara ilişkin kanuni düzenlemeler Konuk'un başkanlığındaki komisyon tarafından hazırlanacak. Üreticiyi yakından tanıyan Konuk'un Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile tarımda yeni bir sayfa açması bekleniyor.

DAVUTOĞLU'NUN İSTEDİĞİ OLDU

Meclis'te 18 ihtisas komisyonunun başkanları seçildi. Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'na tanıdık bir isim getirildi. İlk olarak 7 Haziran seçimlerinde milletvekili seçilen, 1 Kasım seçimlerinde de Karaman 1. sıradan Meclis'e giren Konyalı Recep Konuk, TBMM'nin en önemli ihtisas komisyonlarından birine getirilmiş oldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Recep Konuk'un Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nu getirilmesi konusunda ısrarcı olduğu öğrenildi.

RABBİM İNŞALLAH BİZLERİ MAHCUP ETMEZ

Recep Konuk, komisyon seçimlerinin ardından sosyal medya adresinden şu değerlendirmeyi yaptı: "Partimizin ve Komisyon Üyesi arkadaşlarımın güven, itimat ve desteklerine müteşekkirim. Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanlığı görevinde Rabbim inşallah bizleri mahcup etmez. Komisyonumuzun, mesuliyetini taşıdığı milyonlarca insanımızı ilgilendiren hususlarda hayırlara vesile olacak çalışmaları gerçekleştirmesini diliyorum."

RECEP KONUK KİMDİR?

1956 yılında Türkmencamili Köyünde dünyaya gelen Konuk, Konya Selçuk Üniversitesi'ni bitirdi. Dokuz Eylül Üniversitesi'nde işletme okudu. Şanlıurfa'da öğretmen ve yönetici olarak görev yaptı.

1994 yılında Çumra Belediye Başkanlığına seçildi. 1999 yılında Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi ve Konya Şeker, 2000 yılında PANKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanlıklarına, daha sonra sırasıyla Şeker Kurumu, Milli Kooperatifler Birliği ve Şeker Kurulu Üyeliklerine seçildi. Dünya Pancar ve Kamış Üreticileri Birliği (WABCG) ile Uluslararası Avrupa Pancar Üreticileri Konfederasyonu (CIBE) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

Halen Pankobirlik ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanlığını devam ettiren Recep Konuk, evli ve üç çocuk babasıdır.