AK Parti Karaman Milletvekili ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, yayınladığı yeni yıl mesajında şu ifadelere yer verdi:“Dün geçti gitti. Dün gibi, dünün sözü de geçti. Bugün yepyeni bir söz söylemek gerek” diyor Hazreti Mevlana. Hayatın dinamizmini, yaşanan ve yaşanacak zamanın kıymetini anlatmak için. 2017 yılını geride bırakıyoruz. O da dün olacak akıp giden zamanın içinde. Kimimizin hayatında acı tatlı hatıraları ile izler bırakarak, kimimizin hafızasında ise iz bırakmadan düne karışacak. Yani tarih olacak.

Her biten yıl, yaşanan acı tatlı hatıralarıyla geride kalır. Yeni gelen yıl da yaşanan güzelliklerin devamı, acıların son bulması temennisi ile karşılanır. Her biten yılın tek tek insanların hayatında bıraktığı izler kadar, milletlerin hafızasında da bıraktığı acıtatlı hatıralar olur. Bazı yıllar ve dönemler ise tüm insanlık için ortak bir anlam ifade eder.”

2017, MİLLETİMİZİN HAFIZASINDA KARAR YILI OLARAK YER ETMİŞTİR

Bugünkü nesillerin bile bazı yıllar telaffuz edildiğindeortak hatıraları hatırladığını belirten Başkan Recep Konuk, “mesela harp yılları denildiğinde toplumsal hafızada bir dönem canlanır. 1453 Fetih Yılı, 1071 Anadolu'nun kapılarının milletimize açıldığı yıl olarak hatırlanır. 1950 demokrasi çiçeklerinin açtığı, 1960 o çiçeklerin solduğu yıl olarak hatırlanır. 1999 deprem yılıdır. 2001 kriz yılıdır Türkiye'nin hafızasında. 2002 milletin iktidara gelme yılıdır mesela.

2016 ihanete milletin dur dediği, darbecilere darbe vurduğu kahramanlar yılıdır örneğin.Tam orta noktasında 2008'dedünyada ekonomik kriz olmasına rağmen 2002-2012 Türkiye'nin ekonomik sıçrama dönemidir mesela. Bu örnekler ve daha niceleri hem milletimizin hem dünyanın hafızasında o yıllara damgasını vuran ortak hatıralarıyla hatırlanır. Bu açıdan bakınca 2017 milletimizin hafızasında, referandumla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçtiğimiz bir karar yılı, Kudüs konusundan başlayarak, ekonomimizden, güvenliğimize kadar içerdeki iş birlikçilerinin yapamadıklarını dışardan yapmak isteyenlerin örtülü ve açık saldırılarına karşı dik durduğumuz bir direnç yılı olarak yer etmiştir. 2017 ekonomide yeniden sıçrama için bir hazırlık ve toparlanma yılıdır aynı zamanda” diye konuştu.

MİLLETİMİZİN REFAHINI YÜKSELTMEK, HEPİMİZİN ORTAK MESULİYETİDİR

Yeni yıl ile birlikte taze bir başlangıç yapılacağını vurgulayan Başkan Recep Konuk, “yeni bir yıla girerken istisnasız her vatandaşımızın yeni umutlar beslemesi, yeni yılı beklentilerle karşılaması hakkıdır. Kişisel ve özel umut ve beklentiler şahsidir, ancak her toplumun her milletin ortak umut ve beklentileri, zamana yayılmış ve gerçekleşmesini beklediği ortak hayalleri, ortak hedefleri vardır. Takvimlerdeki değişiklikler milletlere o ortak umut, hedef ve beklentiler konusunda bir yandanmuhasebe yapma fırsatı verirken diğer yandan yeni bir yıl ile birlikte yapılacaklar konusunda hem planlama yapma hem de irade tazeleme imkânı verir.

Milletimizin yeni yılla ve gelecekle ilgili ortak hayallerini hayata geçirerek, yeni yılla ilgili beklentilerin karşılık bulmasını sağlayarak milletimizin refahını yükseltmek, vatanımızı daha mamur ve ülkemizi daha güçlü, devletimizi daha itibarlı yaparak, milletimizin ortak hedeflerinin gerçekleştirilmesinde ülkemizin hanesine yeni yılı kazanç yıllarından biri olarak dâhil etmek,başta siyaset ve devlet olmak üzere mevkimiz, makamımız, görevimiz, işimiz ne olursa olsun hepimizin ortak mesuliyeti, geleceğe ve gelecek nesillere karşı ortak borcudur” ifadelerini kullandı.

2018'İ ÜLKEMİZ, KARAMAN VE KONYA İÇİN KAZANÇ YILI YAPMAK BİZİM ELİMİZDEDİR

AK Parti Karaman Milletvekili ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, mesajını şu cümlelerle tamamladı: “Evet, dün dünde kaldı. Şimdi dünün muhasebesini yaparak yarını düşünme zamanıdır. Milenyuma girerken 21'inci asrı Türk asrı yapma hedefini koymuştuk önümüze, Cumhuriyetimizin 100. yılında ilk 10 ekonomi içinde yer alacağımızın sözünü vermiştik milletimize. Bu sözlerin ve hedeflerin millet nezdinde oluşturduğu heyecan da beklenti de büyüktür.

O nedenle her yıl bizim için kıymetlidir. 2018'e adım atarak hedef tarihe uzanan süreçte bir yılı daha geride bırakıyoruz. Yaptıklarımızla, yapamadıklarımızla bir yıl daha geride kalıyor, yeni bir yılı karşılıyoruz. Karşıladığımız 2018'i ülkemiz, Karaman ve Konya için kazanç yılı yapmak bizim elimizdedir. Biz 2018'in hem millet hafızasında hem hemşehrilerimizin hafızasında iyi ve güzel hatıralar bırakması, kalkınma, refah ve zenginliğe odaklandığımız bir yıl olması için kesintisiz bir gayret göstereceğiz ve eminim ki, 2018 ülkemiz, Karaman ve Konya için başta ekonomi olmak üzere tüm alanlarda yeni bir sıçrama için başlangıç yılı olacaktır.Milletimizin ve ülkemizin önünde, doğru konulmuş ve tartışılmayacak, etrafında kenetlenilecek hedef ve iddialar var.

O hedef ve iddiaları gerçekleştirmek için kaybedilecek yıllara tahammülümüz yok. 2018'den itibaren her yılın bizim ülkemizin, bizim milletimizin tarihinde kazanılmış yıllar olarak yazılmasını, milletimizin ortak hafızasında 2018'den başlayarak gelecek tüm yılların zenginliğimize zenginlik, gücümüze güç ve kudretimize kudret katan yıllar olarak yer etmesini diliyor, dün olduğu gibi yarınlarda da daha güçlü, daha kudretli, daha müreffeh bir Türkiye yolunda üzerimize düşeni eksiksiz ve tam yapmaya devam edeceğimizi beyan ederek, tüm hemşehrilerimin ve milletimizin yeni yılını kutluyorum.”

TARIMDAN HABER