TMO Ankara/Güvercinlik yerleşkesinde verilen eğitimde katılımcılara Tarım Kredi Birlik Şirketi Yetkilileri tarafından bakliyat alımı ve fiyatlandırması, hammadde alımında analiz yöntemlerinin uygulamalı anlatımı ve hammadde alımında ürün analiz bazlı fiyatlandırma parametreleri konularında bilgi verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ülkemizde lansmanı yapılan Milli Tarım Projesi Kapsamında faaliyete geçirilecek olan “Havza Bazlı Üretim Modeli” ne entegre olacak şekilde Tarım Kredi tarafından üreticilerle işbirliği halinde sözleşmeli bakliyat üretimi yapılmaktadır. Bakanlığın destek programına uygun olarak hangi bakliyata, hangi havzada destek veriliyor ise o havzada ilgili bakliyat Tarım Kredi ortakları tarafından sözleşmeli olarak ekilmektedir. Tarım Kredi, Mili Tarım Projesi kapsamında uygulanan sözleşmeli üretim modeli ve rehberlik ile üreticilerin Havza Bazlı Üretim Modeline geçişini ve planlı tarımsal üretimini teşvik ederek Türk Tarımına katkı sağlamak amaçlanmaktadır.

14 Mart tarihine kadar sürecek eğitimde Genel Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı Bücük, Sözleşmeli Üretim ve Değerlendirme Müdürü Mehmet Erol ve ilgili personelde hazır bulundu.

Kaynak: Tarım Kredi