ÖZEL HABER

Akşehir-Ilgın Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yazır, Tarımdan Haber'e yaptığı değerlendirmede genel kurulun şölen havasında geçmesini beklediklerini belirterek, “Ülke ve bölge ekonomisi için hayati önemi bulunan şeker pancarını her boyutuyla konuşacağız, tartışacağız. Üreticinin ne olursa olsun şeker pancarına sahip çıkması gerektiğini nedenleriyle birlikte anlatacağız" dedi.

200 BİN DEKAR ALANDA PANCAR EKİMİ YAPILIYOR

Akşehir-Ilgın Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin hinterlandında 1 milyon 50 bin ton pancar kotası bulunduğunu bildiren Yazır, bu pancarın da 200 bin dekar alanda ekiminin yapıldığını söyledi.

GEÇTİĞİMİZ YIL 23 BİN TON ŞEKER KAYBI OLDU

Geçtiğimiz kampanya döneminde polar kaybından dolayı 23 bin ton daha az şeker üretildiğini, bunun üreticiye de olumsuz bir yansımasının olduğunu ifade eden Yazır, “Ancak bu yıl umutluyuz. İklim koşulları iyi görünüyor. Polar kaybının bu yıl yaşanmasını beklemiyoruz" dedi.

ILGIN HAYVANCILIĞI DA SEVDİ

Kooperatif olarak hayvancılık yatırımlarının da bulunduğunu anlatan Yazır, bölgedeki üreticilere örnek olması için bin başlık bir çiftlik kurduklarını söyledi. Ilgın'da hayvancılığın son yıllarda revaçta olduğunu ifade eden Yazır, “Ilgın'da şu anda 85 bin 200 küçükbaş, 35 bin de büyükbaş hayvan var. Bu sayı da giderek artıyor. İlçede şeker pancarının yanında hayvancılığın da gelişmesi bizleri sevindiriyor" diye konuştu.

Üreticinin en büyük sıkıntısının girdi maliyetlerindeki yükseklik olduğunun altını çizen Yazır, hükümetin burada bulacağı bir çözümün tarım ve hayvancılığı daha ileri noktaya taşıyacağını vurguladı.