ÖZEL HABER

Pankobirlik'te, kamuya ait 25 şeker fabrikasının özelleştirme politikalarını değerlendirmek için geçtiğimiz günlerde bir toplantı yapıldı. Birliğin toplantı salonunda yapılan toplantıda konuşan Pankobirlik Genel Müdürü Taner Taşpınar, özelleştirme sürecinde yapılan çalışmaları bölümler ve başlıklar halinde kooperatif başkanları ile paylaştı. Taşpınar'ın konuşmasının sonunda okuduğu 'Ben Bir Şeker Pancarıyım' şiiri ise toplantıya damgasını vurdu. Salonda bulunan kooperatif başkanlarını duygulandıran şiirin, bütün ortaklara ulaştırılması için karar alındı.

TÜM ORTAKLARIMIZA ULAŞTIRMALIYIZ

Ereğli Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akbel, “Bu şiirin tüm ortaklarımıza ulaştırmamız gerekiyor." dedi. Akbel, bunun için yapılması gereken çalışmalarla ilgili bir öneride bulundu. Akbel'in önerisi de oy birliği ile kabul edildi.

ŞEKER PANCARININ HAYATIMIZDAKİ YERİNİ ANLATIYOR

Diğer yandan toplantıda söz alan Balıkesir-Bursa Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karahasanoğlu ise şunları kaydetti: “Bu şiir kısaca şeker pancarının hayatımızdaki yerini anlatmıştır. Şeker pancarına sahip çıkmalıyız ve bunun önemini herkese anlatmalıyız. Özelleştirme çalışmalarında da elimizden geleni yapmalıyız ki tarımın her alanına etki eden şeker pancarını koruyabilelim"

Milli Gazete Ankara Temsilcisi Mustafa Yılmaz'ın 2012 yılında kaleme aldığı ve şeker pancarının hayatımızdaki yerini anlatan şiir şöyle;