Toplantıda yaptığı konuşmada Genel Müdür İrfan Güvendi, “Çok önemli projelerimiz var. Arkadaşlarımız çok yoğun bir şekilde bu projeler için çalışıyor. Yıl sonuna kadar birçoğunu aktif hale getireceğiz. En önemli projelerimizden biri Tarım Kredi Kooperatifleri'ne özel kart projemiz. Son aşamaya geliyoruz, şu anda test aşamasında. Kartla beraber çok ciddi bir değişim olacak. Ortaklarımızın ayni ve nakdi işlemlerinin birçoğunu artık kâğıt üzerinden değil sistem üzerinden yapabileceğiz.” dedi.

ŞİRKETLER TEK ÇATI ALTINDA TOPLANACAK

Elektronik belge programından da bahsederek, “Kooperatiflerimiz artık elektronik imza ile işlerini yapabilecekler. Bu şekilde evrak yükünü minimize edeceğiz ve kaldıracağız.” diyen Güvendi diğer projeleri de şu şekilde özetledi: “Tüm şirketlerimizi Tarım Kredi Şirketler topluluğu altında toplayarak gerçekten rekabet eden, kar üreten, marka değeri oluşturan bir şirketler topluluğu oluşturacağız. Süreç uzun zamandır devam ediyordu. Artık son aşamaya gelindi. İnsan kaynakları politikasında değişiklik yaptık. Artık personel alımlarını bölgesel yapıyoruz. Başka bölgelerden gelenlerin tayin istemelerinden dolayı kurum tayin yapmaktan çalışmaya zaman bulamıyordu. Bu nedenle çalışılmak istenilen bölgede en az 6 ay oturma şartı arıyoruz. Elektronik ticaretle ilgili bir projemiz var. Tarım Kredi Kooperatifleri'nin kendi üretmiş olduğu ürünlerin pazarlanacağı bir platform oluşturuyoruz. 2015 yılında tüm olumsuzluklara rağmen olumlu yönde büyüme gösterdik. Bunlar sizlerin emeğiyle olan şeyler. Bizler seçim sürecinde yaşanan olumsuzlukları kuruma hiç hissettirmeden bu ara dönemi geçirdik. Başarılarınızın devamını diliyor, hepinize teşekkür ediyorum.”

Toplantıda Trabzon Bölge Birliği ve bağlı kooperatiflerin 2015 yılı ilk 9 aylık performanslarının olduğu bir sunum yapan Bölge Müdürü Ergin Çubukcu, kooperatif bazında verilen hedefler, Bölge Birliği verileri, yapılmakta olan faaliyetler ve yapılması gerekenler konusunda Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kumaş, Genel Müdür İrfan Güvendi ile kooperatif yetkililerine bilgi verdi.

Toplantıda Trabzon Bölge Birliği Bölge Müdür Yardımcıları Muzaffer Kalaycı ve Osman Tomruk, Bölge ve Giresun ili kooperatiflerinin çalışanları hazır bulundu.