Ziyaretinin ilk gününde, Konya Bölge Birliği’nde Bölge Müdürü Fatih Zekeriya Yerlikaya ile Bölge Birliği personelinin hazır bulunduğu toplantıda çalışanlarla tek tek tanışarak görüşlerini dinleyen Genel Müdür Güvendi, kurumun menfaatine olacak her çabanın arkasında olduklarını belirtti.

Kooperatiflerin ortakların hayatlarına dokunması gerektiğini, esas amacın ortakların ekonomik menfaatlerini güçlendirmek ve sürdürülebilir bir tarımsal büyümeye sahip olmaları için gayret etmek olduğunu ifade edenGüvendi, bunu gerçekleştirmek için ortakların tarımsal faaliyetlerini yakından takip edip, ihtiyaçlarını karşılamak ve sahadaki ziraat mühendisleri ile yol gösterici olmaları gerektiğini kaydetti.

Bölge Birliği ziyaretinin ardından Bölge Birliğine ait İçeriçumra Tohum Eleme Ve Mısır Kurutma Tesisi’nde incelemelerde bulunan Güvendi, ortak ürünlerinin değerlendirilmesinin önemine vurgu yaparak, yetkililerden tesisin işleyişi hakkında bilgi aldı. Çumra, Hotamış, Karapınar ve Ereğli Tarım Kredi Kooperatifleri’ne de ziyaretlerde bulunan Güvendi, kooperatiflerin faaliyetleri hakkında bilgi aldıktan sonra 2014 yılında göstermiş oldukları başarılardan dolayı yetkililere plaket verdi.

Ziyaretinin ikinci gününde Bölge Müdürü Fatih Zekeriya Yerlikaya ile Konya Valisi Muammer Erol, Aksaray Valisi Şeref Ataklı ve Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’ı ziyaret etti. Aynı gün Aksaray iline bağlı Eşmekaya, Sultanhanı ve Aksaray Tarım Kredi Kooperatiflerinde de giden Güvendi, faaliyetler hakkında bilgi aldıktan sonra, burada 2014 yılındaki başarılı çalışmaları için kooperatif yetkililerine plaket verdi.

Merkez Birliği Denetçisi İsmail Daşdelen ile Altunhisar ve Niğde Tarım Kredi Kooperatiflerinde de bir dizi incelemelerde bulunan Güvendi, Müsiad Niğde şubesi açılışının ardından Ankara’ya döndü.

Ziyaretleri sırasında Genel Müdür İrfan Güvendi’ye, Bölge MüdürüFatih Zekeriya Yerlikaya’nın yanı sıra Bölge Müdür Yardımcıları Mustafa Odabaşoğlu, Ali Fuat Hamurcu ve Yakup Kasal da eşlik etti.