Tarım Kredi'nin 1 milyon 100 bin ortağı olduğunu belirten Karayama, şunları kaydetti: “ ÇKS'ye kayıtlı 3 milyon çiftçimiz var. ÇKS'ye kayıtlı olmayan üreticilerimizi de sayarsak bu rakam 4 milyondan fazla. Bu çiftçilerin ne kadarına ulaşabilirsek, hem kooperatifimiz büyür hem de emektar çiftçimizin kooperatiflerimizden beklediği faydayı onlara sağlamış oluruz.

Ortaklarımız bu kurumun varlık sebebidir. Ortaklar olmazsa kooperatife ihtiyaç olmaz, kooperatifler olmazsa da iştiraklere ihtiyaç olmaz. Bunlar birbirini tamamlayan unsurlar. Bu nedenle ortak memnuniyetini sağlamak bizim öncelikli hedefimizdir.

Sayın Bakanımızla birlikte her toplantımızda ortaklara, üreticiye nasıl daha iyi hizmet götürebiliriz, Ülke tarımına nasıl katkı sağlayabiliriz diye istişare ediyoruz. Ortaklarımızın en fazla şikayet ettiği konu gübre olduğu için bizim öncelikli olarak gübre fiyatlarında bir yapılandırmaya gittik ve gübre fiyatlarında yüzde 20 civarında bir indirim gerçekleştirdik. İnşallah bu indirimler devam edecek”

ŞİRKETLERİ BİRLEŞTİRDİK DAHA VERİMLİ HİZMET VERECEĞİZ

Tarım Kredi şirketlerindeki yapılandırmalarla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Karayama, “Küçük şirketlerimizi birleştirdik, ayrı ayrı küçük şirketler olmaktansa, profesyonel yöneticilerin şirketleri idare ettiği, büyük şirketler haline getirmek için adımlar attık. Önümüzdeki dönemde bu şirketlerin birleşme süreçlerini tamamladıktan sonra, daha verimli ve ortağa hizmet verir bir hale geleceğiz. Ortaklarımızdan şikayetçi olduğu konulardan biri de, ortak ürünlerinin düşük fiyatlardan ellerinde kalması veya ürünlerinin değerinin altında elden çıkartılmasıydı. Tareks Gıda Pazarlama ile de ortak ürünlerini değerlendireceğiz. Ortaklarımızın ürünlerini değerinde alıp, tüketiciye aracıları minimize ederek ulaştırılması gibi bir hedefimiz var.” dedi.

İSTİŞAREYE ÖNEM VERECEĞİZ

Tarım Kredi'nin iştirakleriyle beraber daha da büyümesi, çiftçiye daha kaliteli hizmetlerde bulunabilir bir seviyeye gelmesi için çalıştıklarını kaydeden Karayama, “ Daha önceki toplantılarımızda belirttiğimiz gibi kendi içimizde istişareye önem vereceğiz. Bir şey üretmenin temelinde istişare yatmaktadır. İstişarenin olduğu yerde bereket vardır. Bu nedenle böyle toplantılarda zaman zaman bir araya gelerek, fikir alışverişinde bulunarak çözüm önerileri üreteceğiz.” açıklamalarında bulundu.

GAYRİMENKULLERİ İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ

Merkez birliği, bölge ve kooperatiflere ait bütün gayrimenkullerin verimli olarak değerlendirilmesi ve kuruma katkı sağlayabilmesi için çalışmalar yürüttüklerinin altını çizen Karayama, “Bu bağlamda portföyümüzde bulunan gayrimenkullerin değerlendirilmesi de bizim için büyük önem arz ediyor. Gayrimenkullerimizin kooperatiflerimize değer katması, öz kaynakların arttırılması konularında çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi