Kuyumcu titizliği ile hem evlatlarımızı hem de milletimizin geleceğini şekillendiren öğretmenlerin, yetiştirdikleri nesillerle ülkemizin istikbalde nasıl ve ne şartlarda yaşayacağını da belirlediğini ifade eden Recep Konuk, “daha güçlü bir Türkiye'nin oluşmasında en büyük pay öğretmenlerimize ait olacak bu iddiayı onların yetiştirecekleri nesiller gerçekleştirecektir" dedi.

“ÖĞRETMENLER, KUYUMCU TİTİZLİĞİYLE HAREKET EDİYOR"

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk,“bir kuyumcu titizliği ile evlatlarımızı ve milletimizin geleceğini şekillendiren öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum" dedi. Öğretmenlerin, yaptıkları işle sadece tek tek fertleri geleceğe hazırlamakla kalmadığını, milletimizin geleceğini de biçimlendirdiğini, yetiştirdikleri nesillerle ülkemizin istikbalde nasıl ve ne şartlarda yaşayacağını da belirlediğini dile getiren Recep Konuk, “Nurettin Topçu'nun dediği gibi “fertler gibi nesiller de onun (öğretmenlerin) eseridir. Farkında olsun olmasın, her ferdin şahsi tarihinde muallimin izleri bulunur. Devletleri ve medeniyetleri yapan da yıkan da muallimlerdir" şeklinde konuştu.

“ÖĞRETMENLER SADECE DİPLOMA KAZANDIRMIYOR"

Öğretmenlerin, bugünkü nesilleri ne kadar nitelikli, ne kadar bilgili, ne kadar hoşgörülü, ne kadar zihinleri ve ufukları açık yetiştirirlerse milletimizin ve ülkemizin geleceğinin de o kadar aydınlık, o kadar müreffeh, o kadar üretken, o kadar huzurlu olacağını vurgulayan Başkan Recep Konuk, mesajında şunu söyledi;

“Onlar yaptıkları işle sadece ders saatini doldurmuyorlar, onlar yaptıkları işle sadece evlatlarımıza diploma kazandırmıyorlar. Onlar, bu milletin gelecekte birbiriyle münasebetlerinin şeklinden üretim tarzı ve niteliğine kadar insanın olduğu her alanda sosyal hayat ile iş hayatının hamurunu şekillendiriyorlar. Gelecek nesillerin nasıl bir ülkede hangi şartlarda yaşayacağı onların yaptıkları ve yapabildikleriyle orantılı olacak. Onlar, yetiştirdikleri nesiller ile daha bir asır önce savaş meydanlarında hem gençlerini hem iktisadi birikimini kaybetmiş bir milleti önce ayağa kaldırdılar sonra dünya milletler ailesi içinde hem iktisadi gücü hem kudreti ile önde koşan milletler ailesi arasına taşıdılar."

“NESİLLERİN GELECEĞİ DE ÖĞRETMENLERİN ESERİDİR"

Millet olarak öğretmenlerimize karşı hem ödenemez bir borcun hem de öğretmenlerimizden geleceğe yönelik büyük beklentilerin olduğunu aktaran Recep Konuk, “Çünkü fertler gibi nesillerin geleceği de onların eseridir ve onlara emanettir. İstikbale yönelik ülkemizin ve milletimizin daha kudretli daha müreffeh daha güçlü Türkiye iddiasının da kuvveden fiili taşınmasında en büyük pay öğretmenlerimize ait olacak bu iddiayı onların yetiştirecekleri nesiller gerçekleştirecektir.“Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" diyen bir medeniyetin evlatları olarak, mesleği ve makamı bugün her ne olursa olsun bizler, öğretmenlerimize karşı hiç ödenmeyen, ödenmeyecek olan bir borçluluk hali içindeyiz. Bu borçluluk duygusu sadece kendi öğretmenlerimize karşı hissedilen bir duygu değildir. Biz, kendi öğretmenlerimizin şahsında tüm öğretmenlerimize karşı aynı değeri veriyor, aynı saygıyı duyuyor ve aynı minnet duygusunu taşıyoruz" diye konuştu.

AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu ve Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, Öğretmenler Günü mesajında şu düşüncelere de yer verdi:

“Biz şunu biliyor ve şuna inanıyoruz; öğretmenlerimiz, gelişen dünya koşullarında, ülkemizin çağa ayak uydurması, milletimizin çağdaş uygarlık seviyesine ulaşması ve ülkemizin bilgili, yetişmiş, donanımlı nesillerin elinde maddi ve manevi kalkınma hedefini gerçekleştirebilmesi için tarihi bir görevi başarıyla ifa etmişlerdir. Bu görevlerini gelecek nesiller ve Türkiye'nin geleceği için de eksiksiz yerine getirme konusunda kararlılıklarını sürdürmektedirler.İçinde bulunduğumuz bilgi çağında, gençlerimizi kendi bilgi ve becerileriyle eğiten, yaşama ayak uydurmalarında onları bilinçlendiren ve geleceğe hazırlayan öğretmenlerimizin fedakâr hizmetleri hepimizin gurur kaynağıdır ve her türlü zorluğa rağmen bu zor ve meşakkatli görevi yerine getiren vatansever öğretmenlerimize yardımcı olmak bizim asli görevimizdir.

Bu duygularla, ülkemizin her alanda ilerlemesine katkı sağlamış ve sağlamaya devam eden öğretmenlerimize saygı ve takdir duygularımızı ifade ediyorum. Bir eğitim neferi olarak çıktıkları yolda görevleri başında teröre hedef olan şehit öğretmenlerimiz başta olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Türkiye'nin dört bir yanına bilim ışığını götüren öğretmenlerimize olan inancımızı, saygımızı ve desteğimizi ifade ederek 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum."