ÖZEL HABER / Tarım Kredi'nin eski genel müdürü Bedrettin Yıldırım'ın yakın çalışma arkadaşlarının kurumda en stratejik noktalara getirileceği kaydediliyor. Görevde bulunduğu dönemde aldığı maaşlardan dolayı adı 'Kral Memur'a çıkan Yıldırım'ın, Tarım Kredi'ye tekrar genel müdür olmak istediği ancak Faruk Çelik engelini bir türlü aşamadığı vurgulanıyor. Yıldırım'ın kendisinin genel müdür olamayacağı anlaşılınca yakın çalışma arkadaşlarının etkili noktalara getirileceği iddia ediliyor.

ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ GENEL MÜDÜR YARDIMCISI YAPILACAK

Buna göre Bedrettin Yıldırım'ın görevde bulunduğu dönemde özel kalem müdürlüğünü yapan ve şu anda Sakarya Bölge Müdürü olan Ercüment Satıbeşe'nin genel müdür yardımcısı yapılacağı vurgulanıyor. Ercüment Satıbeşe'nin genel müdür yardımcısı yapılması için isminin yönetim kuruluna verildiğine dikkat çekiliyor.

VAKIFLARIN BAŞINA YILDIRIM'IN ESKİ MÜDÜRÜ

Diğer yandan yine Yıldırım döneminde Tarım Kredi'de Strateji ve Geliştirme Daire Başkanlığı'nda müdürlük yapan Dursun Murat Aktaş'ın da Tarım Kredi'ye bağlı üç önemli vakfın başına getirileceği konuşuluyor.

TEFTİŞ BAŞKANINA YILDIRIM ETKİSİ

Geçtiğimiz hafta Tarım Kredi'nin Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığına getirilen Ali Erdem Saatçi'nin de 1980 doğumlu olmasına rağmen bu göreve getirilmesinde Yıldırım'ın etkisinin olduğu iddia ediliyor.

İSİMLER BAKANA SENDİKA ÜZERİNDEN VERİLDİ

Bedrettin Yıldırım'a yakın bu üç ismin, Bakan Faruk Çelik'e Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar üzerinden verdirildiği vurgulanıyor.

Bedrettin Yıldırım'ın, Tarım Kredi'de görevde bulundu dönemde aldığı yüksek maaşlar tartışma konusu olmuştu. O dönemde yapılan haberlerde; 'İşte Türk Memurunun Kralı' başlıkları atılmıştı.

Bedrettin Yıldırım'ın milletvekili olmasıyla birlikte yerine genel müdür olan Abdullah Kutlu da Yıldırım'ın yakın çalışma arkadaşlarındandı. Abdullah Kutlu da skandal otel faturalarından dolayı görevinden alınmıştı.