Türkiye Milli Kooperatifler Birliği (Türkiye Koop.) Olağanüstü Genel Kurulu, Başkan Muammer Niksarlı’nın çağrısı üzerine toplandı. Olağanüstü Genel Kurulda Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Kacır, Türkiye Koop. Başkan Yardımcılığına seçildi.

Türkiye Koop. Olağanüstü Genel Kurulu 25 Nisan 2019 tarihinde Ankara’da King Otel’de yapıldı. Olağanüstü Genel Kurul Divan Başkanlığı’nı Haci Mehmet Aksoy, Başkan Yardımcılığını Mehmet Muhittin Bıyıklıoğlu, Yazmanlıkları da Ali Sarı ve Hasan Yaşar’ın yaptığı Genel Kurula Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerini temsilen Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Kacır, Başkan Vekili Musa Takımcı, Yönetim Kurulu Üyeleri İsmail Can, Ali Çoban ve Mustafa Şenol katıldı.

Türkiye Milli Kooperatifler Birliği Başkanı Muammer Niksarlı, genel kurulda yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak, “Ülkemizde iyi kooperatif örnekleri vardır. Başka arayışlar içerisinde olmamıza gerek yoktur. Çözüm az sayıda çok ortaklı ve çok amaçlı kooperatiflere sahip olmaktır. Kooperatiflerin başarılı olması ancak kurumsallaşma ve profesyonellik olursa mümkündür. Temel çözüm güçlü birlikler oluşturmaktır. Birleşin ve güçlü olun. Genel kurul sonuçları tüm kooperatifler ve kooperatifçiler için hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim.” şeklinde konuştu.

Niksarlı konuşmasında Yönetim Kurulunun 7 kişiye indirilmesinin sebep ve faydalarından bahsetti. Toplam 42 temsilciden 26’sının hazır bulunduğu genel kurulda yeni Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri 2 yıllığına oy birliği ile seçildi. Olağanüstü Genel Kurulda; Genel Başkanlığa Muammer Niksarlı, Genel Başkan Yardımcılığına Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Köksal Kacır, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği Başkanı Bahri Şarlı, Türkiye Ormancılık Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Cafer Yüksel, Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Ramazan Özkaya, Pancar ekicileri Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Mehmet Muhittin Bıyıkoğlu ve Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği Başkanı Nevzat Ergen seçildi. Ayrıca Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Başkan Vekili Musa Takımcı, Türkiye Koop. Genel Başkan Yardımcı Vekili olarak seçildi.