Ankara Bölge Birliği, bağlı kooperatif personeline yönelik tarım sigortaları bilgilendirme toplantıları düzenledi. TARSİM Bölge Müdürlüğü ile koordineli olarak düzenlenen toplantılarda konuşan Ankara Bölge Müdürü Veli Altunkaş, tarım sigortalarının kurum ve üreticiler için önemine vurgu yaparak; ÇKS'ye kayıtlı ekili alanların mutlaka sigorta yapılmasını ve ortakların indirimli kredilerden, ertelemelerden faydalanabilmesi için gereken bu şartı hatırlattı.

TARSİM Ankara Bölge Müdürü Hanifi Can, tarımsal sigortalar hakkında yapmış olduğu sunumla katılımcılara bilgi vererek,

“Son yıllarda yaşanan iklim değişiklikleri, sonuçları itibariyle en çok tarım sektörünü etkilemekte, yöremizde yaygın olarak yapılan hububat üretiminde kuraklık artışı, dolu ve don gibi doğal afetler nedeniyle verim kayıpları olmaktadır. Bu durum, üreticilerin tarımsal üretimde verim kaybını önlemek amacıyla tedbirler almasını gerektirmektedir. Tarımsal üretimin devamlılığı açısından, yaşanan doğal afetler nedeniyle ürünleri zarar gören çiftçilerin zararlarının karşılanması ve ortakların kredi borçlarının tahsili noktasında tarım sigortaları önem kazanmaktadır. Son yıllarda artan doğal afetler nedeniyle ortakların mağdur olmamaları için TARSİM sigorta üretimlerine önem gösterilmelidir.” ifadelerini kullandı.

Eğitimlerin sonucunda, bitkisel ürün ve hayvan hayat sigortaları konusunda çiftçilere etkin ve kaliteli hizmet sunulması için TARSİM uygulamalarına dair karşılıklı görüş ve öneriler paylaşıldı. Ayrıca yaşanabilecek olumsuzlukların giderilmesine dönük tedbirler ve iletişim kanalları konusunda mutabakat sağlanırken, çiftçilere hizmet etmekle görevli olan TARSİM ve Tarım Kredi Kooperatiflerinin koordinasyon içinde çalışmasına vurgu yapıldı.