Kooperatiflerin gelir-gider dengelerinin gelir lehine gelişmesi için alınacak tedbirler, özellikle vadesi geçmiş alacakların tahsilatlarının hızlandırılması konularında ne gibi uygulamalara gidileceği de konuşuldu.

İkinci gün öğleden sonra hububat tohumlukları, sözleşmeli üretimler, tohumluk talepleri, stoklar ve kooperatifler arasında tohumlukların değerlendirilmesi konuları görüşüldü.

Toplantının üçüncü günü iştiraklerden Panplast, Beta Ziraat, Çumra Şeker Fabrikası, Panagro ve Patates üretim tesislerine teknik gezi gerçekleştirildi. Teknik gezi sırasında Panplast'ın Cihanbeyli'de bulunan üretim tesisleri gezilmiş fabrikanın yetkililerinden bilgiler alınmış fabrikanın yeni teknolojileri yerinde görüldü. Buradan Beta Ziraat'in Altınekin'de bulunan işletmesine geçildi; yetkililer tarafından faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler alındı. Daha sonra dünyada örnek gösterilen Çumra Şeker Fabrikasına geçildi. Fabrika yetkililerinden fabrikanın işleyişi hakkında ve üretimi yapılan ürünler hakkında bilgiler alındı. Ziyaret edilen bir diğer iştirak Panagro Et ve Süt Üretim Tesislerinde teknolojinin geldiği son nokta, hijyenik, sağlıklı gıda konusunda fabrika yetkililerinden bilgiler alındı. Teknik gezinin son durağı olan Seydibey patates işleme tesisleri ve buradaki doğal soğuk hava depolarının ziyaretiyle sona erdi.

Dördüncü gün firmaların yeni teknolojilerini tanıttıkları karşılıklı fikir alış verişlerinin yapıldığı toplantılarla devam edildi. Toplantının sonunda Birlik Genel Müdürü Taner Taşpınar'ın kapanış konuşması, karşılıklı dilek ve temennilerin paylaşılması ve toplantının faydaları hakkında görüşlerin dile getirilmesi ile Kooperatif Müdürleri toplantısı sona erdi.