Konuk, şunları kaydetti: "Ülkemiz demokrasisinde bir ilki yaşadığımız ve kısa bir süre önce gerçekleştirdiğimiz seçimlerden tam 147 gün sonra ikinci bir seçimi gerçekleştirdiğimiz 1 Kasım seçimlerini de bu gün tamamladık.

MİLLETİMİZ İRADE TAZELEDİ

7 Haziran seçimlerinde sandıktan çıkan meclis kompozisyonundan hükümet çıkmaması üzerine anayasal bir zorunluluk sonucu siyaset bir kez daha milletimizin hakemliğine müracaat etti ve milletimiz sandığa giderek bir kez daha irade tazeledi.

MİLLETİMİZİN VAKARI HER ŞEYİN ÜSTÜNDE

Yaklaşık beş ay arayla yaptığımız iki seçimde de bazı odaklar tarafından sistemli bir şekilde her iki seçim öncesi gerilimi yükseltme gayretlerine rağmen, milletimizin hem seçim döneminde hem de seçim günü ve sandık başında sergilediği demokratik olgunluk ve vakar ülkemiz demokrasisinin hem ulaştığı seviyenin göstergesidir hem de en büyük kazancıdır. Bu kazanç her türlü siyasi başarıdan hem daha kıymetli hem de ülkemiz demokrasinin en büyük teminatıdır.

Yaklaşık 5 ay önce gerçekleştirdiğimiz seçimlerden sonra yaptığımız yeniden seçimde milletimiz bir kez daha son ve kesin sözünü sandıkta söylemiştir. Milletimizin ve hemşehrilerimizin sandıkta tecelli eden iradesi hem bizim için hem de tüm diğer partiler için tartışılmaz bir iradedir.

AKIL TERAZİSİYLE TARTTI

Kısa aralıklarla yapılan iki seçimde de hem adaylar hem de partiler siyasi vizyonları ve ülkemizin geleceği ile ilgili projeleri ile milletimizin huzuruna çıktılar. Milletimiz kısa aralıklarla huzuruna çıkan siyasi heyetleri o şaşmaz akıl terazisinde tarttı ve sandık vasıtasıyla da iradesini sergiledi. Biz siyasetçilerin ve siyasi partilerin vazifesi milletimizin sandıkta verdiği talimatın gereğini yerine getirmektir.

OYNANMAK İSTENEN KİRLİ OYUNA MÜSAADE ETMEDİ

Türkiye, 7 Haziran'da da tezgâhlanan ancak milletimizin sağduyusu ile bozulan bir oyunun 1 Kasım seçimlerinde tekrar oynanmasına yine müsaade etmedi. 5 ayda iki kere sahnelenmek istenen kirli oyunda senaryo aynıydı, ikisinde de ülkemizin gerilimli bir seçim süreci geçireceğine dair kirli propaganda mekanizması devreye sokuldu. Hatta bazı iç ve dış mihraklarca seçim atmosferini kaosa dönüştürme yönündeki kirli operasyonlar sahneye konuldu.

1 KASIM HIZIMIZA HIZ KATACAK

Karaman 7 Haziran'da bize bir emanet teslim etti. 1 Kasım'da da bu emaneti bizim taşımamız konusunda kararını ısrarlı bir şekilde bir kez daha sandıkta desteğini arttırarak tekrarladı. 5 ayda iki kez teslim edilen bu emaneti hakkıyla taşımak bizim vazifemizdir. Nitekim kurulamayan koalisyona rağmen bu emanetin gereğini yapmak ve gerektirdiği işleri hayata geçirmek konusunda sergilediğimiz gayret bizim bizi seçenlere karşı mesuliyetimizin sonucuydu. 1 Kasım bu emaneti taşırken hızımıza hız katacak. 1 Kasım bu emaneti taşırken gücümüze güç katacak. Biz Karaman'ın iki seçimdir artan bir destekle emaneti niçin bize teslim ettiğini biliyoruz.O emaneti almanın bize yüklediği tüm Karaman için koşma, terleme ve ortak geleceğimiz için çaba gösterme mecburiyetimizin de farkındayız.

Bu sefer de bu yarışta görev sizde dedin, biz de inşallah seni mahcup etmeyeceğiz Karaman. Emanetinizi yeniden aldık, kolları yeniden sıvadık. Teşekkürler Karaman."