ÖZEL HABER / Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği'nin 21.10.2015 tarihli Yönetim Kurulu kararıyla kurulan Kayeks Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin yüzde 55'i Tareks'e, yüzde 45'i de Doğanaz Pazarlama ve Tarım Ürünleri Ticaret A.Ş'e ait olacak. Kuruluş sermayesi 7 milyon lira olan şirketin yönetim kurulu ise 5 kişiden oluşuyor.

ÜRETİCİNİN LEHİNE PAZAR SORUNUNA EL ATILACAK

Şirketin faaliyet konusu olarak, ortakların ürünlerinin değerlendirilmesi, piyasada fiyat istikrarı oluşturulması, ürün fiyatlarının gerek ortak üreticilerin gerekse diğer üreticiler lehine gelişmesinin sağlanması, ortak üreticilerin üretimden ziyade pazarlama güçlüğü çektikleri ürünlerini pazarlamalarına yardımcı olunması amaçlanıyor.

Şirket özellikle; kuru kayısı gibi stratejik öneme sahip ve Türkiye'yi dünya pazarlarına taşıyan kurutulmuş meyvelerin etkin pazarlanmasının sağlanabilmesi, pazarda söz sahibi olması, ürünlerin farklı satış noktalarında yer alması, üreticilerin ürettiği ürünlere alım garantisinin sunulabilmesi ve kurumun bu ürünlerdeki rolünün sağlamlaştırılarak artırılmasını sağlamak amaçları doğrultusunda faaliyet gösterecek.

3 AY ÖNCE KURULDU KAYEKS GIDA'YA ORTAK OLDU

Kayeks Gıda'nın yüzde 45 ortağı olan Doğanaz Pazarlama ve Tarım Ürünleri Ticaret A.Ş'nin kuruluş tarihi ise dikkat çekti. 31 Temmuz 2015'de 50 bin sermaye ile kurulan şirket, kuruluşundan kısa bir süre sonra da Tareks ile kurulan yeni şirkete ortak oldu.

Mutlu Karakaya ve AG Kıymetli Mad. A.Ş'nin ortak olduğu şirket, geçtiğimiz Ekim ayında da sermaye artırımına giderek, sermayesini 787 bin 500 liraya yükseltti.

Doğanaz Pazarlama'nın çoğunluk hissesini elinde bulunduran Mutlu Karakaya, yine Ekim ayında ortağı olduğu bir başka şirket olan Doğanaz Dağıtım Pazarlama A.Ş'deki hisselerini ise Ümit Demirtaş'a devrederek buradaki ortaklığına son verdi.

Kayeks Gıda'nın yönetim kurulu ise şu isimlerden oluşuyor: Fikret Doğan, Sefa Çağlayan, Kazım Çalışkan, Sarp Tarhanacı ve Mutlu Karakaya.