ÖZEL HABER / Kabinede önemli bir değişiklik beklenirken, Tarım Kredi Kooperatiflerine yapılan bir atama dikkat çekti. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in en yakınındaki bürokrat, Tarım Kredi Kooperatiflerine Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. Atama resmi olarak açıklanmazken, bu atamanın kabinede değişiklik beklendiği bir dönemde yapılması dikkat çekti.

Toprak Mahsulleri Ofisi Yönetim Kurulu üyesi ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Basın Müşaviri görevini yürüten Ömer Ekşi, Tarım Kredi Kooperatiflerine Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. Tarım Kredi Kooperatiflerinde Genel Müdür Yardımcılarında boş kadro bulunmamasına rağmen bu atamanın yapılması, dikkat çekti. Merkez Birliği Yönetim Kurulu, önümüzdeki günlerde ya mevcut genel müdür yardımcılarından birini görevden alacak ya da yeni bir genel müdür yardımcılığı ihdas edecek.

BU İSİMLER GÖREVDEN ALINABİLİR

Genel Müdür Yardımcıları Mehmet Güneş ve Fatih Zekeriya Yerlikaya, Genel Müdür Ayhan Karayama'nın görevlendirme kararı ile bu görevde bulundukları için bu iki isimden biri de alınabilir.

ÖMER EKŞİ KİMDİR?

22 Aralık 1974 tarihinde Kilis'te doğdu. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünü bitirdi. Öğrencilik döneminden itibaren gazete ve dergilerde çalışmaya başladı; çeşitli yayın organlarında temsilci, yazar, yazı işleri müdürü ve yayın yönetmeni olarak görev aldı. Ortaöğretim yıllarından itibaren sivil toplum kuruluşu çalışmalarının içinde yer aldı, aktif roller üstlendi. Medya ve tanıtım alanında faaliyet yürüten özel bir işletme kurdu ve uzun yıllar yöneticiliğini yaptı. 2003 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev aldı; danışmanlık ve yayın editörlüğü görevlerinde bulundu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Devlet Bakanlığında basın danışmanlığı görevlerini yürüttü. 2011 yılında Anadolu Ajansı'nda göreve başladı ve sırasıyla; Türkiye Haberleri Yayın Yönetmenliği, Uluslararası Haberler Yayın Yönetmenliği, Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Yayın Yönetmenliği görevlerini sürdürdü. Halen, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Faruk Çelik'in basın müşavirliği görevini yürütmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.