Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdür Ayhan Karayama ve beraberindeki heyet, Ankara Bölge Birliğinde gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında personelle bir araya geldi. Değerlendirme toplantısında Bölge Birliğinin faaliyetleri hakkında Bölge Müdürü Veli Altunkaş'tan bilgi alan Genel Müdür Karayama, 17 Bölge Birliği, 1625 kooperatifi ve şirketleriyle birlikte 7 bin 158 personelle ülkeye ve tarım sektörüne hizmet veren büyük bir aile olduklarını belirterek, “Tüm personelimizin kurum aidiyetinin ve mahremiyetinin ne kadar önemli olduğunun farkında olduğunu biliyorum. Kurumumuzu dedikodulardan uzak tutarak, ülkemizin gelişim sürecine en büyük katkıyı veren bir kuruluşun ferdi olduğumuzun bilincinde, çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Karayama, özellikle İmece Şirketi çalışanlarının ücretlerinde önemli iyileştirme sağladıklarını vurgulayarak, “İmece personelimizin vefa ve özveri ile çalıştığının farkındayız. Son dönemde yaptığımız maaş iyileştirmeleriyle birlikte bu fedakarca emeklerine bir nebze de olsa karşılık vermeye çalıştık" diye konuştu.

Genel Müdür Karayama, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde belirlenen ve ülkemizi 2023 hedeflerine taşıyacak Milli Tarım Projesi kapsamında kurumumuzun üstüne önemli görevler düştüğünün farkında olduklarını vurgulayarak, “Bu farkındalıkla hareket ederek Bakanlığımızın Havza Bazlı Üretim Modeli'ne destek olmak üzere Tarım Kredi Kooperatifleri olarak sözleşmeli üretime ağırlık veriyoruz. Çalışmalarımızın eli nasırlı çiftçilerimiz üzerindeki yansımalarını titizlikle takip ediyoruz. Ülkece belirlenen hedeflere ulaşmak için teşkilatımızın motivasyonunu üst düzeyde tutarak bir sinerji oluşturacak ve oluşan bu sinerjiyi projelere dönüştürerek hedeflerin gerçekleşmesine katkıda bulunacağız. Çiftçilerimizin bu zorlu üretim mücadelesinde, her aşamada yanında yer alarak karşılaştığı zorlukları en aza indirmek gayreti içinde olacağız" dedi.

Tarım Kredi Kooperatiflerini, karlılığı esas alan bir kurum olmaktan çıkararak, çiftçilerin tarımsal girdi ihtiyaçlarını kaliteli ve düşük maliyetle karşılayacağı, üretimlerini de değerinden satabileceği bir kurum haline getirdiklerini dile getiren Karayama, “Çiftçilerle teşkilatımız arasındaki iletişime değer veriyoruz ve ortaklarımızın talepleri doğrultusunda her türlü ihtiyacını minumum fiyatlarla karşılayarak yanlarında yer alıyoruz. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın belirlediği politikaların sahaya yansıması için tüm birimlerimiz üzerine düşen görevleri yerine getirmektedir. Kurumumuzun genelinde olduğu gibi bölge birliklerimiz faaliyetlerinde de bu ortak heyecanı en iyi şekilde paylaştığınızı görüyor ve çalışmalarımızı yakından takip ediyorum. İç Anadolu Bölgesinin zorlu üretim koşullarında geçimini sağlamaya çalışan yöre çiftçisine büyük hizmetler ve katkılar veriyorsunuz" şeklinde konuştu.

Karayama, toplantı sonrasında bölge birliğinin bünyesinde çeşitli görevler yürüten personelle ayrı ayrı görüşerek, yaptıkları çalışmalarla ilgili detaylı bilgi aldı.