Komisyon Başkanı Recep Konuk, havza bazlı desteklerle ilgili çalışmalara komisyon olarak destek verdiklerini ancak, listelerin Bakanlık Bürokrasisi tarafından hazırlandığını, yapılan bürokratik maddi hataların düzeltilmesi için de ilgili Bakan, Müsteşar ve Bakan Yardımcılarıyla görüştüklerini ifade etti.

BÜROKRATİK MADDİ HATALAR DÜZELTİLECEK

Başkan Konuk, Türkiye genelini kapsayan bu denli kapsamlı bir üretim planlaması çalışmasının ülkemizde ilk defa yapıldığını sistemin ana hatlarıyla doğru olduğunu ancak planlamanın detay uygulamaları ve yöresel özellikler ile ihtiyaçların planlamaya yansıtılması konusunda envanter oluşturma ve analiz anlamında yaşanan sıkıntılar nedeniyle maddi hatalar olduğunu yetkililerin de kabul ettiğini belirtti.

Konuk, planlamanın detay uygulamaları konusunda birçok bölgeden, il ve ilçeden itirazlar geldiğini, bürokrasinin Karaman gibi Konya'da da yereldeki detaylara yeterince hakim olamaması sebebiyle ürün gurubu destekleri ve havza planlamasında düzeltilebilir hatalarla karşılaştıklarını söyledi.

Dane mısır uygulamasını örnek gösteren Başkan Konuk, “Konya'nın bazı yerlerine verilmeyen dane mısır desteği Ermenek'e verilmiş ise bunda açık maddi hata var demektir. Bu hataların olmaması için gerekli uyarıları baştan yapmamıza rağmen maalesef sakınılan göze çöp batarmış misali bu hatalar karşımıza çıkmıştır. Ancak hiç birisi düzeltilmeyecek hata değildir ve liste daha yayınlanır yayınlamaz, Konya'nın, Karaman'ın uygulamadan etkilenmemesi için biz Karaman'ın Konya'nın sesi olduk ve en ufak detayına kadar yapılması gerekenleri bir kez daha tek tek, kelime kelime, metrekare metrekare not ettirdik" dedi.