Gaziantep Bölge Birliği ile Gaziantep'in büyük firmaları içerisinde yer alan Oba Makarna ve İpek Yem Fabrikası arasında yapılan protokol kapsamında; 94'ü idari personel 375'i mavi yaka olmak üzere toplam 469 çalışanı kapsayan “GRUP FERDİ KAZA ”poliçesi düzenlenerek Bölge Müdür Yardımcısı Raif Atayık tarafından Oba Makarna Ticaret ve Satın Alma Müdürü Kenan Sevici'ye teslim edildi.

Bölge Müdür Yardımcısı Raif Atayık yaptığı açıklamada, Oba Makarna ve İpek Yem çalışanlarına yönelik olarak düzenlenen bu poliçelerle, şirket çalışanlarına kaza sonucu vefat ve daimi sakatlık teminatları sağlandığını ifade etti.

Atayık konuşmasının devamında; “Ferdi Kaza Sigortası, kişilerin başlarına gelebilecek ani ve harici olaylar nedeniyle uğrayabilecekleri bedensel zararları teminat altına alır. Herkes gibi hayatımızı güvenli bir şekilde yaşamak isteriz. Ancak hayatın olağan akışında hiç olmadık zamanlarda başımıza gelmesini istemediğimiz durumlarla da karşılaşabiliyoruz. Oba Makarna firmasına özel olarak düzenlemiş olduğumuz Grup Ferdi Kaza Sigortası Poliçesi kapsamında çalışanların kaza sonucu vefat ve daimi sakatlık teminatları 150'şer bin TL, bedel üzerinden sigortalandı.” dedi.

Oba Makarna Ticaret ve Satın alma Müdürü Kenan Sevici ise yaptığı açıklamada, Tarım Kredi Kooperatifleri gibi köklü ve büyük bir kuruluş ile çalışmanın kendilerine memnuniyet verdiğini, diğer sigorta branşlarında da teklif alacaklarını ifade ederek; “Tarım Kredi Kooperatiflerine personellerimiz ve şahsım adına teşekkür ederim.” dedi.

Grup Ferdi Kaza Poliçelerinin tesliminde Bölge Birliği Sigorta Servisi Yetkililerinden Necati Rüşvanoğlu veDuygu Aysel tarafından poliçenin kapsamı, teminat ve olası bir tazminat talebinde izlenmesi gereken yasal prosedür konusunda bilgi verildi.