Gübre ihtiyaçlarının Tarım Kredi Kooperatiflerince karşılanmasını teminen hazırlanan protokolle fındık üreticisi, aldığı gübrenin geri ödemesini ürününü topladıktan sonra yapacak. Ödemeler, fındık üreticisinin borçlandığı Fiskobirlik'in 50 birim kooperatifi üzerinden Tarım Kredi'ye yapılacak.

Söz konusu işbirliği ile ilk etapta 10 milyon liralık gübrenin çiftçiyle buluşması, sezon sonuna kadar ise işlem hacminin daha da büyümesi hedefleniyor.

Türkiye'nin 2015 yılında 3 milyar dolar ihracat geliri hedeflediği fındıkta, tarımsal verimliliği daha da arttırmak üzere tarihi bir adım atıldı.

Tarım Kredi Kooperatifleri ile Fiskobirlik arasında işbirliği yapılmasına yönelik hazırlanan protokol, Genel Müdür İrfan Güvendi ile Fiskobirlik Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Vekili Salih Öğütken ve Fiskobirlik Yönetim Kurulu Üyesi Halit Ayar tarafından imzalandı.

İmza töreninde söz alan Genel Müdür İrfan Güvendi, bu protokolün iki kurum arasında gerçekleştirilecek işbirliği için başlangıç olması temennisinde bulunan Güvendi, protokolün her iki taraf için de hayırlı olmasını diledi.

Bu işbirliğinden üreticilerin kazançlı çıkacağına olan inançlarını belirten Fiskobirlik yetkilileri Öğütken ve Ayarda protokolün hayırlı olması temennisinde bulundular.

Merkez Birliği'nde 10 Nisan tarihinde gerçekleştirilen protokol imza töreninde Genel Müdür Yardımcısı Sefa Çağlayan ve Pazarlama Daire Başkanı Adem Danışık da hazır bulundu.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri(TKK) ile Fiskobirlik Genel Müdürlüğü arasında sağlanan mutabakat çerçevesinde üreticinin gübreye daha ucuza ve kolay erişimi sağlanacak. Gübre ihtiyaçlarının Tarım Kredi Kooperatiflerince karşılanmasını teminen hazırlanan protokolle, fındık üreticisi aldığı gübrenin geri ödemesini ürününü topladıktan sonra yapacak. Ödemeler, fındık üreticisinin borçlandığı Fiskobirlik'in 50 birim kooperatifi üzerinden Tarım Kredi'ye yapılacak. Fiskobirlik üyeleri hiçbir ek işleme ve maliyete gerek kalmaksızın Tarım Kredi ortaklarının avantajlarından yararlanacak. Söz konusu işbirliği ile ilk etapta 10 milyon liralık gübrenin çiftçiyle buluşması, sezon sonuna kadar ise işlem hacminin daha da büyümesi hedefleniyor.

TKK ile Fiskobirlik Genel Müdürlüğü arasında Fiskobirlik'e bağlı kooperatif ortaklarının yüzde 26 Can ve diğer kimyevi gübre ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 6 Mart tarihinde işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında Tarım Kredi'nin Trabzon, Sakarya ve Samsun Bölge Birliği Müdürlüğü faaliyet alanında bulunan Fiskobirlik'e bağlı birim kooperatiflerini ve ortaklarını kapsayacak. Böylece kooperatif ortakları, gübre alımlarında Tarım Kredi ortaklarına sağlanan tüm avantajlardan yararlanabilecek.