Tarım Kredi Kooperatifleri 2017 Yılı Personel Oryantasyon Eğitimine katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, yeni istihdam edilen personele görevlerinde başarılar diledi. Tarım Kredi Kooperatiflerinin Ankara'da gerçekleştirilen eğitim programına Bakan Fakıbaba katıldı.

Bütün çiftçilerimize örnek olmalısınız

Yeni istihdam edilen personelin en büyük görevinin çiftçileri bilgiyle buluşturarak Türk tarımı ve hayvancılığını daha da ileriye taşımak olması gerektiğini belirten Bakan Fakıbaba, şunları kaydetti: “Türkiye'de bazı şeyler çok kolay, bazı şeyler ise çok zordur. Arkadaşlar eğer bir işinizi severek yapıyorsanız, isteyerek yapıyorsanız ben insanlara yardımcı olacağım, faydalı olacağım, ben işimi en iyi yapacağım diyerek hareket ediyorsanız başarılı olursunuz.

Şimdi burada 482 yeni arkadaşımız var, ben olsam şöyle düşünürdüm; 8 bin kişilik bir ailenin içerisinde birinci ben olacağım, en çok ben faydalı olacağım, en iyi ben üreteceğim, en iyi ben insanlarla irtibat kuracağım, en iyi hizmeti ben vereceğim demelisiniz. Kendinize hedefler koyarak hareket etmelisiniz. Bir hedefiniz olduğu zaman, o da sizi alıp başka yerlere götürüyor. Ülkemizin sizlere çok ihtiyacı var. Emin olun çok çalışmanız lazım.

Yani 8 saat değil 18 saat çalışmanız lazım. Bütün çiftçilerimize, örnek olmalısınız. Bizim en önemli görevlerimizden birisi çiftçi kardeşlerimizi bilgi ile buluşturmaktır. İnsanlar çalıştıkça sağlıklı olur, çalıştıkça mutlu olur. İnsanlar başkalarına yardımcı olduklarında sağlıklı olurlar. Sizin gibi genç arkadaşların ülke tarımına ve hayvancılığına çok şeyler katacağına ben şahsen inanıyorum."

Bakanlık olarak Tarım Kredi ile birbirimizi tamamlıyoruz

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Tarım Kredi'nin ortak amaç doğrultusunda birbirlerini tamamladıklarını belirten Bakan Fakıbaba, "Biz kendi gıdamızı ürettiğimiz sürece Allah'ın izniyle bize hiç kimsenin gücü yetmez. Ben hep şunu söylüyorum. Kendi gıdasını üretemeyen ülkeler tam bağımsız sayılamazlar. Sizler bu aileye katıldıktan sonra Tarım Kredi'ye, ülke tarımına ve hayvancılığına çok büyük katkılar yapmak zorundasınız. Bunu yapmak sizin elinizde. Bunu isterseniz yapabilir ve başarabilirsiniz. Genç, pırıl pırıl arkadaşlarsınız. Ben sizin hem kooperatifimize hem Ülkemiz tarımına çok büyük katkılar da bulunacağınıza inanıyorum ve yeni görevlerinizde hepinize başarılar diliyorum." dedi.

Bakanlıkla koordineli çalışmaya devam edeceğiz

Programda bir konuşma yapan Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Külcü ise Tarım Bakanlığı ile koordineli çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Külcü, şunları kaydetti: “Ben Bursa'nın İnegöl ilçesinde çiftçilik ile uğraşıyorum aynı zamanda çiftçi babanın, çiftçi evladıyım. Halen hayvancılık ve meyvecilik ile uğraşıyorum. Eğer İnegöl'de Bakanlığımızın destekleri ve Tarım Kredi Kooperatifi olmasaydı, inanın benim yüküm 2 defa artacaktı. İnegöl gibi bir ilçede 8 tane kooperatifimiz var. Gübre, mazot ve benzeri tarımsal girdilere istediğimiz zaman, uygun fiyatlarla ulaşabiliyoruz.

Bize dokunursanız 5 milyon çiftçiye dokunmuş olursunuz

Tarım Kredi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devletimizin tarım politikalarına her türlü desteği vererek, bakanlığımız ile koordineli çalışmaya devam edeceğiz. Sayın Bakanım eğer bize dokunursanız, yaklaşık 5 milyon çiftçiye dokunmuş olduğunuz anlamına geliyor. Dolayısıyla bizim sıkıntılarımızı her zaman sizlere getireceğiz, sizlerden yardım isteyeceğiz. Burada bulunan 500 arkadaşımız bugünü hiç unutmayacaklar. İş hayatlarına başladıkları ilk günde, bu toplantımıza katıldınız, bize onur verdiniz. Ben sizlere çok teşekkür ediyorum. Tüm arkadaşlarımıza da meslek hayatlarında başarılar diliyorum"