Genel Müdür İrfan Güvendi, Gaziantep Bölge Birliği'ndeki temasları kapsamında Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'yı makamında ziyaret etti. Ziyarette Genel Müdür Güvendi'ye Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Terzi, Gübretaş Genel Müdürü Şükrü Kutlu ve Gaziantep Bölge Müdürü Mehmet Aksoy da eşlik etti.

Samimi bir ortamda geçen ziyarette, Gaziantep tarımı ve güncel konular görüşüldü. Tarımı sürekli desteklediklerini ifade eden Vali Ali Yerlikaya, bundan sonraki süreçte de tarımı ve bu kapsamda bir çiftçi kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatiflerini desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

Genel Müdür İrfan Güvendi de Gaziantep'in sanayi şehri olarak öne çıktığını ancak aynı zamanda bir tarım şehri olduğunun da unutulmaması gerektiğini, Türk çiftçisine bu güne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de desteklerini artırarak sürdüreceklerini belirtti.

Güvendi, kooperatiflere ziyarette bulundu…

Genel Müdür İrfan Güvendi, Adıyaman iline bağlı Gölbaşı, Kahramanmaraş ve Kahramanmaraş iline bağlı Pazarcık, Gaziantep iline bağlı Oğuzeli ve Doğanpınar Kooperatiflerini ziyaret ederek, kurum ve kuruma ait şirketlerle ülke tarımına en iyi şekilde hizmet etmeye çalıştıklarını söyledi.

“Ulaşamadığımız çiftçi, ziyaret edilmedik köy, faaliyetlerimizden haberdar olmayan üretici kalmamalıdır. Tüm çalışanlar bu yönde daha fazla gayret sarf etmelidir. Bu hedefimizi gerçekleştirmek için bölge bölge kooperatif ziyaretlerimizi sürdüreceğiz." diyen Güvendi sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Şirketlerimizin saha elemanı sayısı artırılarak daha etkin çalışmaları sağlanmalı. Kooperatiflerimizde kimyevi gübre, tohumluk, zirai alet ve ilaç satışları öne çıkarılmalı. Personelimiz 'bilgi portalı'nı daha etkin kullanmalı ve tüm sıkıntılar mutlaka bilgi portalında paylaşılmalı."

Güvendi, ziyaretler sırasında kooperatiflerden gelen hizmet alımı yolu ile personel çalıştırılması talebine karşılık ise; “Verilen hedeflerin tutturulması, kooperatif mali durumunun iyi olması halinde mutlaka yetki verilecektir." dedi.

Eğitime önem verdiklerini ve personelin çapraz görevlendirmelerle farklı yerlerde çalışmasının sağlanacağını belirten Genel Müdür Güvendi, kooperatif personelinin mutlaka kooperatif dışında düzenlenen etkinliklere, seminerlere katılarak kendilerini ve diğer insanlarla olan diyaloglarını geliştirmelerini istedi.

Kooperatif yetkilileri ise; Genel Müdür İrfan Güvendi'nin kendilerini ziyaret etmesinden dolayı oldukça memnun olduklarını ifade ettiler.