Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, Enflasyonla Topyekûn Mücadele Projesi'ne tam destek verdiklerini belirterek, “Tarım Kredi Kooperatifleri olarak ülke tarımının ve üreticilerimizin her zaman yanında olduk. Enflasyonla Mücadele konusunda da hem kurumumuz hem de iştiraklerimiz gerekli düzenlemeleri ivedilikle yerine getirdik. Ortaklarımız, indirimli fiyatlarla ülke genelindeki 1625 kooperatifimizden hizmet almaktadır.” diye konuştu.

Poyraz, açıklamasında indirim uygulanan kalemleri şu şekilde sıraladı:

- Tarım Kredi Kooperatifleri olarak tüm ithal ürünlerde yapılmış olan döviz cinsinden sözleşmeler Türk Lirasına çevrilmiştir.

- Yıl sonuna kadar iştirakimiz Bereket Sigorta A.Ş., Tarım Kredi Kooperatiflerinin çiftçi ortaklarına yönelik olarak toplam 5 üründe (kasko, konut, işyeri, çiftlik ve diğer geleneksel tarım sigorta primleri) ilave %10 oranında indirime gidilmiştir.

- İştirakimiz İmece Plastik Tarım Ürünleri A.Ş., sera örtüsü ve sulama sistemleri ürün grubunda % 10'a varacak indirim başlatmıştır.

- İştirakimiz Gübretaş tarafından bitki besleme ürünü sıvı ve toz gübrelerinde de yaklaşık 35 çeşit üründe % 10 civarında bir indirim uygulanmaya başlanmıştır.

- İştirakimiz Tarkim A.Ş. tarafından yaklaşık 41 çeşit bitki koruma ürünlerinde % 10'a varan indirim uygulaması başlatılmıştır.

- İştirakimiz TK Yem A.Ş., karma hayvan yemlerinde yaptığı çalışma ile bir süredir piyasa fiyatlarının yaklaşık % 7 altında fiyatlarla ortak çiftçilerimizin yem ihtiyaçlarını karşılamaktadır.