ÖZEL HABER

Çiftçinin yazılım şirketi olan Tarım Kredi'nin iştiraki olan TARNET A.Ş'de usulsüz harcamada sınır tanınmamış. TARNET A.Ş, bilişim ve yazılım şirketi olmasına rağmen şirketin web sitesi dahi piyasanın üstünde bir değerle bir başka firmaya yaptırılmış.

Çiftçinin 5 milyon lirası kayıp! Tarım Kredi Kooperatiflerinin iştiraklerinden olan TARNET A.Ş ile ilgili hazırlanan ve sır gibi saklanan soruşturma raporu ortaya çıktı. Yaklaşık 100 sayfalık soruşturma raporundaki tespitler dikkat çekerken, usulsüz harcamalardan dolayı bir önceki genel müdür döneminde çiftçinin iştiraki olan TARNET AŞ'nin 5 milyon lira zarara uğratıldığına dikkat çekildi. Soruşturma raporunun ardından kurumu zarara uğratan yöneticiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyusunda bulunuldu.

YÖNETİM KURULU SORUMLU TUTULMADI

Soruşturma raporunda TARNET AŞ'nin eski Genel Müdürü, Genel Müdür Yardımcısı ve eski Satış ve İş Geliştirme Yöneticisi görevi kötüye kullanmadan dolayı sorumlu tutulurken, aynı dönemde TARNET AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkan ve yönetim kurulu üyelerinin ise sorumlu tutulmaması dikkat çekti.

Soruşturma konuları 10 başlıkta ele alınırken, yapılan işlemlerden dolayı TARNET AŞ'nin tam 5 milyon lira zarara uğratıldığı tespit edildi.

YAZILIM HİZMETİ VERİYOR

1996 yılında Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği iştiraki olarak kurulan TARNET A.Ş, kuruluşundan buyana Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez birliğine, bağlı tüm kooperatiflere, bölge birliklerine ve iştiraklerine hizmet vermekle birlikte, proje bazlı yazılım hizmetleri, donanım tedariki ve iletişim alt yapısı hizmetleri sunuyor.

YAZILIM ŞİRKETİNİN WEB SİTESİ İÇİN HİZMET SATIN ALINMIŞ!

TARNET A.Ş, bir yazılım ve bilişim firması olmasına rağmen şirkete ait web sitesinin tasarımı ve yönetimi dahi dışarıdan bir başka firmaya verildi. Alınan hizmete karşılık ödenen bedelin de piyasa şartlarının çok üstünde olduğu tespit edildi.


RAPORA KONU OLAN SORUŞTURMA BAŞLIKLARI