Tarsim hizmet binasında yapılan toplantıya İzmir Bölge Müdürü Mehmet Tevfik Ongun, Bölge Müdür Yardımcısı Mücahit Asalıoğlu, Tarsim'den Bölge Müdürü Müjdat Çubukçu, Bölge Müdür Yardımcısı Erkan Gül, Gübretaş Bölge Müdürü Hasan Altaş, Tarkim Bitki Koruma Müdürü Süleyman Sevinç, Grupama Bölge çalışanları Tolga Özer, Nuri Aksu ve Manisa ili Kooperatiflerinin birinci derece yetkilileri katıldı.

Don zararı olan üreticilere geçmiş olsun dileklerini ileten ve Tarsim sigortasının ne kadar önemli olduğunu kaydeden Bölge Müdürü Mehmet Tevfik Ongun, dondan en çok etkilenen Manisa ilinde bu dönemde sigorta yaptıranların rahat ettiğini söyledi. Ongun, Tarım Kredi Kooperatifleri olarak ürünleri zarar gören ortakların da yanında olduklarını kaydetti.

Toplantıda geniş kapsamlı bir sunum yapan Tarsim Bölge Müdürü Müjdat Çubukçu, Manisa ilinde % 80-90 oranlarına varan don hasarlarının olduğunu belirterek, eksperlerin geçici hasar tespitine başladıklarını ve Tarsim olarak her aşamayı takip ettiklerini söyledi. Kooperatif müdürlerinin hasarlarla ilgili olarak her konuda arayarak bilgi alabileceğini ifade eden Çubukçu, Tarsim ile ilgili olarak kooperatif müdürlerini bilgilendirdi.

Gübretaş Bölge Müdürü Hasan Altaş ise dondan dolayı bitkinin büyük bir stres altında olduğunu ve dondan ne kadar etkilendiğini bekleyip görmek gerektiğini belirtti. Altaş, oluşan hasarlar için bitki besleme önerileri hakkında Kooperatif müdürlerini bilgilendirdi.

Toplantıdan sonra Bölge Müdürü Ongun ve Müdür Yardımcısı Asalıoğlu, Manisa Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire'yi makamında ziyaret ettiler.