Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ile Balıkesir ve Bursa Büyükşehir Belediyeleri arasında, çiftçilerin refah seviyesinin arttırılmasına yönelik hazırlanan protokoller 16 Mart’ta düzenlenen iki ayrı törende Genel Müdür İrfan Güvendi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı A.Edip Uğur ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından imzalanarak yürürlüğe konuldu.

“Ortaklarımızın sürdürülebilir bir refah seviyesine ulaşması için sonuna kadar birlikte olacağız”

Tarım alanlarının en iyi şekilde değerlendirilmesi ve çiftçinin refah seviyesinin artırılmasına yönelik hazırlanan protokollerin imza törenlerinde söz alan ve Büyükşehir Belediyelerinin bir alanda daha Türkiye’ye örnek olduğunu ifade eden Genel Müdür İrfan Güvendi; “Balıkesir ve Bursa Büyükşehir Belediyeleri, ‘faaliyetleriyle’ kırsalın da hizmetin bir parçası olduğunu, tarım ve hayvancılığa sahip çıkılması gerektiğini herkese gösterdi. Bu iş için daire başkanlığı kurdular ve Tarım A.Ş’yle birlikte girilen oluşum desteklendi. İhtisas komisyonları belirlendi. Biz de kurum olarak yapılan bu gayretlerin içinde olmaya, destek vermeye devam edeceğiz. Ortaklarımızın sürdürülebilir bir refah seviyesine ulaşması için sonuna kadar birlikte olacağız. Bu aynı zamanda Büyükşehir Belediyelerinin kırsalı ihmal etmediğinin ve hizmet götürmesi gereken bir yer olduğunun da göstergesidir. Bu fırsatı bizlere verdiği için Belediye Başkanlarımıza ve ekiplerine teşekkür ediyorum. Yaptığımız protokoller çiftçimize, Türkiye’mize hayırlı olsun.”diye konuştu.

“Tarım Kredi; konusunda uzman kuruluş”

Büyükşehir Belediye Başkanları’nca da Tarım Kredi Kooperatifleri’nin Türkiye’de çok güçlü bir kuruluş olduğu, her türlü üretim yapan, her türlü yatırıma girebilen, gurur duyulan bir kuruluş olduğu dile getirilerek, güçlü yerel yönetimlerin birleşmesiyle güçlü kurumların ortaya çıkacağı olgusuna vurgu yapıldı.

Ayrıca yetkililer, protokoller sayesinde, illerde tarım sektörünün geliştirilmesi amacıyla, tarım ürünlerinin en verimli şekilde üretilmesi, ambalajlanması ve pazarlanması, tesisler kurulması ve her türlü tarımsal girdilerin tedarik edilerek çiftçilerin hizmetine sunulması konularında “tarım konusunda ekibiyle, çalışmalarıyla uzman kuruluş” tabir edilen Tarım Kredi Kooperatifleri’nin tecrübelerinden yararlanacaklarını da dile getirdiler.

Balıkesir’de düzenlenen protokol imza törenine Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, hem Balıkesir hem de Bursa’da gerçekleştirilen imza törenlerine de Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Sakin, Balıkesir Bölge Birliği Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri, Balıkesir Bölge Müdürü Vedat Altın, Tareks Genel Müdürü Burhanettin Topsakal, TK Yem Genel Müdürü Mehmet Sonsuz, Bölge Birliği, İştirak ve Kooperatif yetkilileri ile çiftçiler katıldı.