Bin 200 arılı kovan ve 60 adet elektro şoklu çit sistemi, Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü ve Bayburt Orman İşletme Müdürlüğü tarafından, Trabzon Bölge Birliği'nce Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi (JICA) kapsamında tedarik edilerek Bayburt ilinde arı yetiştiriciliği yapmak isteyen üreticilere teslim edildi.

Bayburt Orman İşletme Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen teslim töreninde, Maden, Gez, Masat, Heybettepe, Yaylapınar, Akçakuzu, Aydıncık, Ballıkaya, Buğdaylı, Dağtarla, Dövmekaya, Kurbanpınar, Polatlı, Taht, Yedigöze ve Yerlice köylerinde ikamet eden 60 orman köylüsüne, tamamı Trabzon Bölge Birliği'ne bağlı Konursu Tarım Kredi Kooperatifi tarafından tedarik edilen bin 200 adet polen tuzaklı Kafkas Irkı arılı kovan ve 60 adet elektroşoklu çit sisteminin teslimi gerçekleştirildi.

Teslim töreninin ardından Bereket TV'de yayımlanan “Arıcının Günlüğü” programına konuk olan Trabzon Bölge Müdürü Ergin Çubukcu, program sunucusu Avni Haliloğlu'nun sorularını yanıtlarken, izleyenlere Tarım Kredi Kooperatifleri'nin faaliyetleri hakkında da bilgi verdi.

Bölge Müdürü Çubukçu; “Tarım Kredi Kooperatifleri olarak, tarımsal üretimin olduğu her alanda çiftçilerimize hizmet etmekten gurur duyuyoruz. Bugün Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü ve Bayburt Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında orman köylülerimize kişi başına 20'şer adet Kafkas Irkı Arılı Kovan ve 1'er adet elektroşoklu çit sisteminin teslimini gerçekleştirmekteyiz. Vatandaşımızın ürünleri teslim aldıkları yüzlerindeki tebessüm ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Tarım Kredi Kooperatifleri olarak, üreticilerimizin her türlü ihtiyacını karşıladığımız gibi; arılı kovan, ana arı ve diğer arıcılık malzemelerini de tedarik etmekte ve üstelik 4 yıla kadar vadeli olarak kredilendirmekteyiz. Devletimizin sağladığı düşük faizli kredi imkânları ile çiftçilerimiz bütün ihtiyaçlarını kooperatiflerimizden tedarik edebilirler. Bunun için yapmaları gereken tek şey tarımsal faaliyet gösterdikleri bölgedeki birim kooperatifimize müracaat ederek ortak olmaları. Üreticilerimize hayırlı ve bol ürünlü bir yıl diliyor, bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Teslim töreninde Trabzon Bölge Birliği'nden Bölge Müdür Yardımcısı Osman Tomruk ve Yönetmen SeyfettinDemirci ile Bayburt ilinde faaliyet gösteren Tarım Kredi Kooperatifi yetkilileri de hazır bulundu.