Ülkemizden Bakanlık temsilcileri, yine ülkemiz ile Fas, Macaristan, Cezayir ve Özbekistan'dan çiftçi örgütlerinden yöneticiler ve sektör temsilcilerinin katıldığı çalıştayda Tarım Kredi Kooperatifleri'ni İzmir Bölge Birliği temsil etti.

Gerçekleştirdiği sunumla katılımcıları bilgilendiren Bölge Müdürü Ongun, Tarım Kredi Kooperatiflerini, çalıştay vesilesiyle yurt içi ve yurt dışı katılımcılara anlatma fırsatı bulduklarını belirterek, kurumsallaşmış ve güçlü yapısıyla hem yurtiçi hem de yurtdışı katılımcıların ilgisini çektiklerini ifade etti. Ongun, sunumda Tarım Kredi Kooperatifleri'nin kuruluşu, yapılanması, amaç ve çalışma konuları ile faaliyetlerine yer verdi.

Çalıştayda; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Ekonomi ve Politikalar Daire Başkanı Dr. Muhammet Altıntaş, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Yercan ile Ziraat Odası, Kalkınma Kooperatifi, Tariş, Sulama Birliği, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği temsilcilerince de birer sunum yapıldı.