Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından organize edilen törene Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu'nun yanı sıra Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, il milletvekilleri, Tarım Kredi Kooperatifleri Balıkesir Bölge Müdürü Vedat Altın, Bölge Müdür Yardımcısı Yakup Kocabıyık ve Murat Özcan ile çok sayıda bürokrat ve davetli katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, ''Türkiye, yakaladığı istikrarlı yönetim modeli ile demokrasi, sosyal devlet, engellilere verdiği destekler anlamında adeta çağ atladı. Aynı ilerlemeleri tarımda da yaşadı. Biz az tanıtım yapıyoruz. Tarımda geldiğimiz nokta görülmeyebiliyor. Başarılarımız, hak etmediğimiz eleştirilere dönüşüyor. Dolayısıyla bu tür programlar ile devletimizin halkımıza sağlamış olduğu imkanları hatırlatmakta fayda var.'' dedi.

Balıkesir Valisi Mustafa Yaman ise Türkiye'nin sağlık, sosyal ve tarım ile demokrasi bağlamlarında çok hızlı bir gelişim sürecine girdiğine ve ülkede güven ortamının oluştuğuna vurgu yaparak Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu hibeleri ile ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlanmaya başladığına dikkat çekti.

Tören, hibe desteği sağlanan işletmelerden 11 tanesine temsili çek verilmesinin ardından hibe ödemesi gerçekleştirilen 127 işletme için kurdele kesimi ile son buldu.