Kırsal Kalkınmaya destek amacıyla TKDK (Türkiye Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu) tarafından gerçekleştirilen ve Merkez Birliği ile yapılan protokol çerçevesinde müracaatı uygun görülenlerin, ön finansmanı Tarım Kredi Kooperatiflerince karşılanabilecek olan IPARD programı ile eğitim konusuna hız veren Balıkesir Bölge Birliği, bu konuda 151 kooperatif yetkilisini eğitimden geçirdi.

İlki Bursa ili TKDK kurumunda gerçekleştirilen IPARD bilgilendirme toplantılarını Balıkesir ve Çanakkale'de düzenlenen toplantılar izledi.

IPARD'ın; tarım bölgesi olan Balıkesir, Bursa ve Çanakkale illeri için öneminin büyük olduğunu kaydeden Balıkesir Bölge Müdürü Vedat Altın, tarımsal işletmelerin desteklenmesi ve yeniden yapılandırılması, yerel ürünlerin çeşitlendirilmesi sonucu üreticinin kalkınması yönünde büyük bir destek programı olduğuna vurgu yaptı.

Altın: “Ön finansman problemi Genel Müdürlüğümüz tarafından çözülen IPARD konusunda Bölge Birliğimizde 151 yetkili çalışanımızı, üç etapta eğitimden geçirdik. Tarım sektörünün sürdürülebilir olarak desteklenmesi, geliştirilmesi, üreticilerimizin tarımsal üretimde modernizasyona kavuşturulması konusunda Tarım Kredi Kooperatifleri olarak bize de düşen bu program çerçevesinde personelimizi eğitmek. Balıkesir, Bursa ve Çanakkale olmak üzere üç ilde personelimize TKDK İl Koordinatörleri tarafından bilgilendirme yapıldı ve eğitim verildi. Balıkesir Bölge olarak IPARD konusunda hazırız.”şeklinde bilgi verdi.

Balıkesir, Bursa ve Çanakkale illerindeki eğitim toplantılarına TKDK İl Koordinatörleri ve yetkili personel, Balıkesir Bölge Müdür Yardımcıları İlyas Kılıç ve İdris Ceylan katıldılar.