Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, Pankobirlik Genel Müdürü Taner Taşpınarkabulünde, paydaşların görüşlerinin ve saha deneyimlerinin kendileri için önemli olduğunu söyledi.

Görüşmede Pankobirlik adına "hayırlı olsun " dileklerini ileten Genel Müdür Taner Taşpınar, çalışmaları ve faaliyet alanlarıyla ilgili Bakan Arzu'ya bilgi verdi. Türkiyede'ki 33 şeker fabrikasından 5 tanesinin birliğe ait olduğunu ve bu fabrikaların bulundukları yerlerde ürün deseninin planlanmasına faydası bulunduğunu söyleyen Genel Müdür Taşpınar, üretici aracılığıyla 1 yıl şeker pancarı 4 yıl başka ürün ekimi şeklinde toprağın münavebeli kullanımına katkı sağladıklarını ifade etti. Tesislerindeki tüm çıktıların ekonomiye kazandırıldığını ve fabrika atık sularını kurdukları seralarda değerlendirdiklerini anlatan Pankobirlik Genel Müdürü Taşpınar diğer şeker fabrikalarının da işletmesine talip olduklarını söyledi. Süt entegre tesisi, tohum ve gübre üretimi gibi bir çok tarımsal faaliyetleri olduğunu ifade eden Genel Müdürü Taşpınar, ayrıca Bakan Arzu'yu Pankobirlik tesislerine davet etti.

Bakan Arzu kabulde Pankobirlik'te neredeyse her girdinin bir ürün olarak çıktığını, kurumu yakından tanımayı arzu ettiğini söyledi. Planlı üretimi sağlayacak Havza modelinin gelecek dönemde bakanlık tarafından uygulanacağını ve bu konudaki çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Bakan Arzu, bu konuda birliğin tecrübelerinden faydalanabileceklerini belirtti. Çalışmalarının yoğun olduğunu ve özellikle Expo 2016 ve Milli Botanik Bahçesi gibi devam eden acil projelerin bulunduğunu hatırlatan Bakan Arzu, ancak her çalışmada paydaşların görüşlerinin ve saha deneyimlerinin kendileri için önemli olduğunu söyledi. Pankobirlik'e başarılarının devamını dileyen Bakan Arzu, ziyaretleri için de teşekkür etti.