ÖZEL HABER / İrfan Güvendi'nin görevden ayrılmasının ardından Tarım Kredi'ye genel müdür olarak bir çok isim gündeme gelmişti. Bu isimlerin başında da Orman Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Şeref Canlı ve TSE Marmara Bölge Koordinatörlüğü ve TSE Merkez Başkanlığı görevlerinde bulunan Mehmet Hüsrev geliyordu.

Ancak kısa bir süre önce TMO Genel Müdürlüğü'ne atanan Ayhan Karayama'nın ismi hiçbir şekilde gündeme gelmemişti. Alınan bilgilere göre Ayhan Karayama'nın isminin geçtiğimiz Perşembe günü netleştiği ifade ediliyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, bugün saat 09.30'da Tarım Kredi yönetim kurulu ile kahvaltıda bir araya gelecek ve genel müdür isminin burada açıklanması bekleniyordu. Fakat kahvaltı iptal edilirken, Ayhan Karayama'nın ataması, Merkez Birliği'nin yönetim kurulu toplantısının ardından yapılacak.

Mısır fiyatı yükseldi, buğday ve arpa fiyatı yatay seyretti! Güncel hububat fiyatları... Mısır fiyatı yükseldi, buğday ve arpa fiyatı yatay seyretti! Güncel hububat fiyatları...

Ayhan Karayama Kimdir?

Tokat'ın Başçiftlik ilçesinde 1968 yılında doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Başçiftlik'te tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümünü ve A.Ü. İktisat Fakültesini bitirdi.

Özel sektörde yatırım uzmanı, TBMM'de milletvekili danışmanı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığında Özel Kalem Müdürü ve Bakan Danışmanı olarak görev yaptı. 2004 yılında Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğünde ziraat mühendisi olarak göreve başladı.

Bir süre şube müdürü olarak görev yaptıktan sonra 07.09.2005 tarihinde Araştırma Planlama ve Koordinasyon Dairesi Başkanlığı görevine ve 25.04.2008 tarihinde TMO Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerine atandı.

2006 yılında “TMO'nun ilk fındık alım operasyonunda Fındık Alım Genel Koordinatörü olarak gösterdiği başarı" sebebiyle Bakanlık Makamı tarafından ödüllendirildi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Tarım Meclisi Üyeliği, Ankara Ticaret Borsası Hububat Mamulleri Meslek Komitesi Başkanlığı, Türkiye Kamu İşletmeleri Birliği Denetim Kurulu Üyeliği, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı İzleme Grubu Üyeliği, TMO Mensupları Sosyal Yardım Sandığı Vakfı Başkanlığı ve TMO Etik Kurul Başkanlığı görevlerini de yürüten Ayhan KARAYAMA, Fikri ve Sınaî Haklar Hukuk Mahkemesinde Ziraatçi Bilirkişi, birçok sivil toplum kuruluşunda ise kurucu, üye ve yönetici olarak görev yaptı.

18.08.2011 tarihinde Tarım İşletmeleri Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerine atanan Ayhan KARAYAMA, 27 Şubat 2016'da TMO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olarak ataması yapılmıştı. Karayama, evli ve üç çocuk babası olup İngilizce bilmektedir.