Asya Emeklilik ve Hayat AŞ'nin Bank Asya'ya ait hisseleri için yapılan ihalede Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği ve Fiba Emeklilik yarışmıştı. Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği'nin 33 milyon 350 bin TL, Fiba Emeklilik ve Hayat AŞ. 33 milyon 219 bin TL teklif ile başladığı ihalede, en iyi teklifi 40 milyon 400 bin TL ile Tarım Kredi Kooperatifleri vermişti.

İhalenin ardından Asya Katılım Bankası A.Ş. tarafından satışa konu edilen Asya Emeklilik ve Hayat A.Ş. hisselerinin yüzde 97,99'una karşılık gelen 29.397.000 adet hissenin Tarım Kredi Kooperatiflerine devrine ilişkin Tarım Kredi Kooperatifleri ve Asya Katılım Bankası A.Ş. arasında devam etmekte olan müzakere işlemleri sona erdi. Görüşmeler neticesinde 29.11.2016 tarihi itibariyle iki kurum arasında “Hisse Devir Sözleşmesi" imzalandı.

Hisse devir süreci Hazine Müsteşarlığı'na ve Rekabet Kuruluna yapılması zorunlu olan izin başvuruları ile devam edecektir. Gerekli yasal izinlerin alınmasına müteakip hisse devir işlemleri tamamlanacak ve satış işlemi kesinleşecektir.

Konuyla ilgili olarak, Genel Müdür Ayhan KARAYAMA, “İhale sürecini başarıyla tamamladık. Bu işlem TMSF'nin Bank Asya tarafında yaptığı ilk satış işlemi olacak ve bundan sonraki satış işlemlerine de emsal teşkil edecektir. Hisse devrine ilişkin müzakere işlemlerini verimli ve etkin bir şekilde geçirdik. Yasal izinlerin verilmesini bekleyeceğiz. Daha sonra hızlı bir şekilde şirketin isim ve yönetim değişikliği işlemlerini tamamlayacağız" dedi.

Bu kapsamda Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu(TMSF)'na devir olan Asya Emeklilik ve Hayat A.Ş.'nin, Tarım Kredi ailesine katılması ile yeni bir yönetim anlayışı dahilinde hizmetlerine devam edeceğini ifade eden Karayama, Tarım Kredi'nin faaliyet alanlarıyla ilişkili TMSF'ye devir olmuş diğer şirketleri de bünyelerine katarak 15 Temmuz darbe girişimi sürecinde iradesine sahip çıkan milletimize hizmet etmeye devam edeceklerini ifade etti.